Dragoș Ciuparu, fost președinte la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în Guvernul Boc, a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit unui ordin semnat de Ludovic Orban și publicat în Monitorul Oficial.

Dragoș CiuparuFoto: AGERPRES

De profesie chimist, Dragoș Ciuparu este profesor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, iar timp de 4 ani a fost Cercetător ştiinţific / Lector la Universitatea Yale, potrivit unui CV de pe site-ul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.

În urmă cu cinci ani, Dragoș Ciuparu a fost membru al echipei de consilieri a Uniunii Europene pentru asistență în politici publice în Republica Moldova, pe domeniile Educatie și Cercetare.

Dragoș Ciuparu are un doctorat la Universite Paris Diderot, Paris 7. De asemenea, a fost mai mulți ani cercetător și a predat inginerie chimică la prestigioasa Universitate Yale.

În urmă cu 5 ani, Ciuparu spunea că există riscul ca laserul de la Măgurele să nu atragă cercetatori, în urma scandalului de plagiat al fostului premier Victor Ponta. ”Cine ar alege o țară în care se practică nesancționarea abaterilor etice grave?”, declara Ciuparu într-un interviu despre care relata și HotNews.

Potrivit organigramei Ministerului Educației, publicată luni în Monitorul Oficial, instituția va avea 5 secretari de stat.

Citiți și: