Ministerul Educației are începând de astăzi un nou secretar de stat - Luminița Barcari - fost inspector general școlar în județul Ialomița. Luminița Barcari este absolventă a Universității din București, specializarea Chimie Fizică. Înainte să ocupe funcția de inspector general la Ialomița, Barcari a fost director la Grupul Școlar din Fetești.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urmă cu doi ani, Luminița Barcari a fost demisă de fostul ministru Liviu Pop care a trimis Corpul de Control de mai multe ori la Ialomița.

Inspectoarea a dat Ministerul Educației în judecată, iar într-un final, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de suspendare a Ordinului nr. 4700/18.08.2017 dat de ministrul Pop pentru eliberarea din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

„Eu consider că s-a făcut dreptate şi am câştigat doar o bătălie dar sunt convinsă că şi pe fond voi avea câştig de cauză. S-a dovedit că motivele invocate în decizia de revocare din funcţie sunt puerile ca să nu spun aberante”, a declarat Luminiţa Barcari, citată de infoialomita.ro.

Numirea pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Educației a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit unor surse din minister, Barcari se va ocupa de învățământul preuniversitar pentru care nu există un coordonator.

Citiți și Ministerul Educației nu are un secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, la aproape 3 luni de la numirea Guvernului Orban/ Mircea Miclea: Este nescuzabilă această situație