Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat într-un interviu la Radio România Actualități că există suficienți bani în bugetul educației pentru cele două creșteri salariale prevăzute pentru 1 ianuarie și 1 septembrie 2020. ”Eu, personal, am urmărit să fie puși banii pentru creșterile salariale în buget”, a declarat Monica Anisie.

Monica AnisieFoto: Hotnews

”Nu există nicio confuzie. Aceste creșteri salariale vor exista. Banii sunt prevăzuți în bugetul de la Ministerul Educației. Această creștere va exista și de la 1 ianuarie 2020, și de la 1 septembrie 2020. Eu personal am urmărit să fie prinși în buget”, a spus Monica Anisie.

Declarațiile ministrului Educației vin după ce săptămâna aceasta a apărut în presă informaţia potrivit căreia profesorii nu ar mai primi majorarea salarială de la 1 septembrie şi că nu ar fi bani suficienţi în buget.

Citiți și:

Controversă pe salariile profesorilor pentru 2020. Orban spune că nu sunt bani pentru mărirea din septembrie, sindicatele susțin că au asigurări de la Cîțu că sunt prinși în buget

Ministrul Educaţiei le spune profesorilor că vor primi cele două creșteri salariale în acest an