Ministrul Educaţiei le spune profesorilor că vor primi cele două creșteri salariale în acest an
"Banii sunt prevăzuţi în buget, în Legea bugetului. Bugetul a fost aprobat. Nu înţeleg de unde să apară aşa ceva. Ministerul Educaţiei are prevăzut în buget banii (n.r. - pentru creşterile salariale) şi pentru 1 ianuarie şi pentru 1 septembrie. (...) Nu înţeleg de unde a pornit treaba aceasta, mai ales că Legea bugetului a fost promulgată. (...) Noi am prevăzut în buget banii respectivi. (...) Îi asigur pe colegii mei că vor fi aceste creşteri salariale", a declarat ministrul Educaţiei.
Monica Anisie a spus că Ministerul Finanţelor şi-a dat acordul atunci când s-a propus bugetul cu cele două creşteri salariale.
Ea a precizat că PNL respectă Legea salarizării.
"Noi am spus dintotdeauna: PNL respectă Legea salarizării. (...) Să lăsăm faptele să vorbească, şi nu manipulările altora", a mai afirmat demnitarul.
În presă a apărut marţi informaţia potrivit căreia profesorii nu ar mai primi majorarea salarială de la 1 septembrie şi că nu ar fi bani suficienţi în buget.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
PENELIȘTII SUNT NORMALI!!!???? Ăștia sunt mai darnici cu bugetarii decât pizideaua!
Investiții nu, pomeni da. Pentru copii nu vor să dea bani.
programa de de rahat,jumatate din profesori ar trebui sa nu predea materiile lor invechite la scoala!
copiii ar trebui sa aiba cel mult 4 ore obligatorii si 2 optionale ,dar ce le place aici as include si sportul!
ce atata matematica,romana,,ar trebui instat pe aplicatiile matematicii adica fizica,facuata la laborator cu multe experimente ,informatica ,dar predata de studenti sau absolventi de informatica ,nu de talibani care au facut basic si fortran,renuntare la geografie,istorie,civica,dupa clasa a sasea ,sa devina optionale ,sa poata face doar ca optionale
studierea cu responsabilitate a unei limbi straine pe langa engleza si aici as pune germana,franceza ,italiana,spaniola pt ca multi romani muncesc acolo si trebuie sa stie limba unde vor sa munceasca nu ce vor sa predea profesorii,si redusa mult romana dupa clasa a sasea!
cine nu a invatat bine romana pana in clasa a sasea ,nu o va invata nici pana in a opta si nici pana la liceu!
În numele prietenilor mei profesori...chiar dacă eu nu sunt unul.
Accentul sporit doar pe anumite materii, matematică şi lb română creeză uniformizare între copii, fără a se pune accent pe individ,ceea ce este o problemă,există copii geniali la limbi străine ,ce fac la capacitate unde se cere matematică? Pe de altă parte ,problema serioasă a fost ridicate de piaţa meditaţiilor şi marginalizarea profesorilor de la discipline considerate mai puţin importante.Acest lucru creează frustrare pentru unii şi milioane pentru alţii.
Revenirea la un sistem de învaţamânt bazat pe valorificarea aptitudinilor, şi renunţarea la învăţământul de masă.
Portofoliul individual din clasele mici şi pâna în clasa a XII a care să ateste orientarea si inclinaţiile elevului, criteriu pentru admiterea la facultate, sau in diferitele cicluri de învăţământ.În acest fel poţi intervenii în orice etapă din pregatirea elevului cu succes. Nu neapărat doar numarul de ore pe săptămână este mare ci faptul că participi la ore ce nu sunt destinate în a-ţi valorifica abilităţile. Dacă se crede ca profesorii sunt nişte privilegiaţi este discutabil. Există situaţia in care unii sunt nişte mici divinităţi narcisiste, şi care desconsideră orice din ceea ce contravine preconcepţiei lor.
Pentru profesori salarii decente, mai multe tipuri de grade didactice şi distincţii care sa reabiliteze statutul cadrului didactic si să nu-l bagatelizeze. Părinţii ar fi necesar să aibă mai mult timp pentru copii lor,iar cariera in viaţa de familie să nu bată interesul copilului, şi cei şapte ani de acasă sa nu fie făcuţi prin spatele blocului. Reevaluarea rolului femeii in societate,ca fiind cel mai important pilon al familiei, aşa cum era pâna la exacerbarea femninismului. Femeia cochetă,gospodină,mamă şi soţie,nu femeia antreprenor vulgară si dispusă la orice. Copilul trebuie crescut de mamă şi nu de rude.
Dacă am greşit in ce am afrmat judecaţi-mă,şi mă desfinţa-ţi.
La scoala nu se face mai nimic, se consuma cel mai important timp al copiilor apoi trebuie sa se duca la meditatie. Este inacceptabil.
Un ministru adevarat va fi cel care scoate meditatiile!