​Marian Preda, proaspăt ales rector al Universității din București,cu 57% din voturile exprimate, a transmis un mesaj de mulțumire pe pagina personală de Facebook. Profesorul spune că funcția pentru care a fost ales îl onorează și îl obligă. Pentru asta are o misiune precisă, și anume să transforme Universitatea din București într-o universitate fanion, ”o universitate pentru viitorul României”.

Marian PredaFoto: Agerpres

”Am primit de la colegii mei și de la studenți un vot de încredere și responsabilizare, un vot prin care mi se încredințează una dintre cele mai prestigioase funcții, aceea de rector al Universității din București, cu o misiune precisă: aceea de a conduce procesul de transformare a ei într-o universitate fanion, o universitate europeană, eficientă și echitabilă, orientată spre viitor, promotoare a valorilor științei, cunoașterii și societății deschise, un creuzet pentru elitele științifice și sociale ale României, o universitate pentru generațiile viitoare, o universitate pentru viitorul României”, scrie Marian Preda în mesajul său.

Citiți mai jos întregul mesaj al lui Marian Preda:

Reamintim că miercuri, profesorul Marian Preda a obținut 637 de voturi din cele 1.103 exprimate în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea rectorului. Contracandidatul său, profesorul Laurențiu Vlad a avut 433 de voturi, cu toate că după primul tur de scrutin era primul clasat. În același timp, în cel de-al doilea tur de scrutin, 33 de voturi au fost anulate.

Citiți și: