Secțiune susținută de MedLife

VIDEO #foaiagoală: Confruntarea directă între eleva care și-a scris nemulțumirile pe foaia de examen și ministrul Educației: „E prioritară digitalizarea când avem școli cu toalete în curte?” / Ce a răspuns Andronescu

de Andreea Ofițeru     HotNews.ro
Vineri, 12 aprilie 2019, 23:29 Actualitate | Educatie


Eleva care a protestat la simulare
Foto: Hotnews
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit cu eleva din Satu Mare care a scris șase pagini cu nemulțumirile față de sistemul de educație în foaia de examen de la simularea bacalaureatului. Cele două au stat față în față la Casa Meşteşugarilor din Satu Mare, unde s-a desfășurat o întâlnire a ministrului cu profesori, directori, inspectori şcolari, părinţi. Cu toate că aceștia din urmă au aplaudat-o pe Andronescu, eleva nu s-a intimidată și nu a ezitat să-i pună întrebări ministrului despre programa școlară, despre sistemul de notare sau despre digitalizarea școlilor.Andrea Varga, eleva din Satu Mare, a întrebat-o pe Ecaterina Andronescu ce se poate face în legătură cu programa şcolară foarte încărcată, după ce ministrul Educației a făcut o prezentare a proiectului ”Educația ne unește” prin care vrea să propună o nouă lege a educației.

Ecaterina Andronescu a recunoscut-o pe elevă și i-a răspuns: „Pe fond cred că ai dreptate, trebuie schimbată programa şcolară, dar nu o putem face în timpul anului. Nu o putem face în interiorul unui ciclu de învăţământ. Ce putem face acum şi am început deja este să găsim mecanismul prin care programa ceea complicată este transformată de către profesor într-o manieră pe care el o înţelege şi devine mai atractivă”.

”Ne propunem să aerisim dacă se poate spune așa programa, adică să simplificăm programa, să o adaptăm la ideea că școala nu este singura sursă de informație pentru elevi, pentru că acum un elev are mult mai multe informații decât acum 10 ani , și să încercăm să schimbăm predarea ca ea să devină mai atractivă. Cum? Păi, iată, digitalizarea este una dintre soluții. Pentru că digitalizarea îl obligă pe profesorul care are o tablă inteligentă și resursa educațională deschisă pe care o poate selecta de pe net să vină în fața clasei cu o lecție predată potrivit achizițiilor anterioare ale elevului”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Eleva i-a spus ministrului că în lucrarea ei s-a referit și la simulările pentru clasa a VII-a. „Ăla nu a fost un lucru, nu neapărat peste noapte, dar nu cred că a fost atractiv nici pentru elevii care au trebuit să învețe următoarele trei săptămâni toată materia care intra la simulare, nici pentru cadrele didactice care trebuiau să-și termine material până atunci”, a arătat eleva.

Replica ministrului Educației a fost: ”Un elev nu învață pentru examen, un elev nu învață pentru notă, un elev învață pentru a ști și a ști ce să facă cu ceea ce învață, și învață în fiecare zi”.

La această replică profesorii prezenți în sală au început să o aplaude pe Andronescu. Eleva nu s-a lăsat intimidată și a continuat să-i pună întrebări ministrului.

„Legat de digitalizare, de introducerea unor table multifuncționale, credeți că asta e prioritatea noastră acum având în vedere că avem școli în țară care au toaleta în curte, care nu au încălzire, care nu au condițiile necesare pentru ca un elev să studieze acolo?”, a întrebat ea.

Ministrul i-a răspuns că în acest an s-au alocat fonduri pentru închiderea acestei probleme a grupurilor sanitare la nivelul întregii ţări.

Ecaterina Andronescu i-a mai spus elevei să o felicită pentru scrisoarea de la simularea BAC-ului și că îi urează să-și folosească inteligența în viitoarea profesie.

„Am apreciat modul în care ai fost notată pentru că profesorul nu avea cum să treacă dincolo de ceea ce ai scris. Cred că ești un copil inteligent, ești un copil ușor rebel, și lucrurile acestea se câștigă odată cu anii pe care vrei sau nu vrei tot îi adaugi. Te felicit pentru scrisoare și îți recomand să-ți folosești inteligența pe care ți-a dat-o Dumnezeu într-o evoluție profesională pe care poți să o obții și să o așezi la cotele cele mai înalte”, a conchis ministrul.

Citește și

#foaiagoală: ​Ce a scris o elevă în foaia de examen de la simularea BAC 2019: „Am decis să protestez; nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze”

#foaiagoala Ce i-a răspuns Ecaterina Andronescu elevei din Satu Mare care a scris 6 pagini de nemulțumiri la Simulare BAC 2019: ”Nu poți să schimbi lucrurile peste noapte ”


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


32763 vizualizari

 • -12 (20 voturi)    
  Simulări (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 6:25)

  dekirico [utilizator]

  Este mutt mai ușor să contești decât să înveți. Negarea nu are nevoie de educație, de devenire. Își este sie-și suficientă. If God is dumb, so we are dumb. QED.
  • +15 (21 voturi)    
   Este mai ușor să contești adevărul evidențiată de (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:12)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui dekirico

   eleva în cauză decât să constați furăciunile PSD?
   Minciuna toarșei sinistre este evidentă: sau nu sunt fonduri, deci vorbește și ea minciunele de partid, sau, dacă sunt, se vor face niște veceuri splendide de sute de mii de euroi, construite de firmele de partid - alte variante nu există!
  • +3 (3 voturi)    
   Of of (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 21:54)

   Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui dekirico

   Asa sunt romanii nostri, scoate unul nasul deasupra mocirlei, hopa, gata, ii dam in cap ca a avut tupeul nebun sa spuna ce nu este bine.

   Felicitari fetei, din perspectiva mea, 3 - 0 pentru fata vs "duamna" ministru, aka "harababura politizata"
  • 0 (0 voturi)    
   bravo (Duminică, 14 aprilie 2019, 10:07)

   FlorinOprea1 [anonim] i-a raspuns lui dekirico

   Du-te si invata!
 • +20 (22 voturi)    
  felicitari (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 7:44)

  vizirul [utilizator]

  felicitari elevei inteligente, cu spirit critic si "usor rebele" dupa spusele lui madame Andronescu care se mentine in zona ei de limbaj de lemn,de idei incoerente si lipsa de perspectiva privind invatamantul preuniversitar; aplaudacii ,din asistenta, nu sunt capabili sa reformaze acest sistem anchilozat si lipsit de perspectiva pentru ca cei noi care vin din invatamantul universitar poarta in ADN-ul lor racilele sistemului in care au fost "educati".
  • +10 (12 voturi)    
   Profesorii din Satu Mare (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:51)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui vizirul

   Au aplaudat o pe Katiusha Abramburovici deoarece si ar fi pierdut locurile de munca ( a se vedea ineptii care au fost ieri la Craiova la solicitarea Claudiei Manda si a sotului ei LOV )
 • +14 (16 voturi)    
  limbaj de lemn (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:25)

  Lim Vasy [utilizator]

  limbaj de lemn la ministru, cica schimbarile cerute in invatamant nu se pot face peste noapte, a dracu noapte dureaza 30 de ani, si mai mereu tot ea ministru !
 • +11 (13 voturi)    
  Timp (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 9:43)

  utilizator1 [utilizator]

  Andronescu are nevoie de timp ca sa reformeze. Mai Dați-i 10 ani. Cel puțin.
  • +7 (7 voturi)    
   Dosarul Microsoft spui ? (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 12:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   Acolo sa primeasca ani ?
  • +2 (2 voturi)    
   ! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 20:11)

   jaoju [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   va trebui sa faca reforma zilnic; bisaptamanal, ca acum, nu merge; ii trebuie 100 de ani si nu-i are...
 • +11 (11 voturi)    
  pentru ce Doamne iarta-ma (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:27)

  Stapanu [utilizator]

  trebuie la 71 de ani sa duci 1 norma intreaga ca ministru al Educatiei?!?! ... in afara de faptul ca (a)cumulezi pensia cu salariul / triiiist>>>>
  • +5 (5 voturi)    
   Este un Pericol Public Si in Trafic (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 10:58)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Stapanu

   https://blog.georgebutunoiu.com/cum-parcheaza-un-senator-de-ce-a-ales-varianta-2/
 • +4 (6 voturi)    
  Putem privi problema si din alt unghi? (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:37)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  vece-urile in curte nu le-a sapat pesedeul (si nu sunt idealul pesede, ca de exemplu dragnea nu are veceu in curte, desi si-ar permite).
  Dar, cei cu veceu in curte voteaza cu pesede atunci cand ajung la urne.
  Poate digitizarea ar ajuta mai degraba oamenii sa inteleaga ca veceul in casa este ceva firesc iar veceul in curte nu.
  La un moment dat mutarea din curte in casa ar veni de la sine, prin presiunea celor care momentan chiar nu vad ca asta ar fi o problema.
  Cu siguranta, copiii celor care ar beneficia astazi de digitizare dar mai merg si la veceul din fundu curtii, nu vor accepta nici macar ideea de veceu in curte iar acestea vor intra la povesti din trecut
 • +6 (8 voturi)    
  Bravo elevei! (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:56)

  ..13 [utilizator]

  Asa trebuie sa se poarte orice elev care este responsabil si care doreste sa invete ceva care sa ii fie util in viata si nu doar sa acumuleze niste cunostiinte pentru o notare la scoala.

  Corecta si afirmatia un domn - daca se subtiaza materia isi pierd paine unii profesori.

  Incapabila sa vada toata padurea doamna Abramburica - interesele elevilor si al angajatorilor care constata ca nivelul educatiei scade si nu creste in RO ar trebui sa primeze, dar ...
 • +6 (8 voturi)    
  Katy este tot ce are mai bun PSD. (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 11:57)

  asavreau [utilizator]

  De aceea Katy a fost//garantată Vanghelie//.Normal să pui la educație pe cineva competent,doar pregătești generația de mâine.Viitorul.PSD ne arată cum va fi viitorul cu Katy Andronescu la educație,care a dovedit că nu se pricepe și a distrus învățământul și,cu toate acestea,au mai pus-o odată,că nu stricase tot.Cred-că,dacă îl puneau pe Vanghelie,sau Marian Oprișan-alt intelectual de marcă al PSD,obțineau același rezultat-o Românie cu analfabeți funcționali în țară și altă Românie cu elite plecate prin alte țări.
  • -3 (3 voturi)    
   Katy este tot ce are mai bun PSD. (Sâmbătă, 13 aprilie 2019, 23:13)

   Delia Spulber [anonim] i-a raspuns lui asavreau

   Din toate comentariile pricep ca nu e de loc vinovata eleva care nu a completat subiectele, nu profesorii care permit asemenea manifestari, nu parintii care poate incurajeaza lipsa de respect fata de scoala, ci doar PSD?
   • 0 (0 voturi)    
    cum... (Duminică, 14 aprilie 2019, 10:10)

    vizirul [utilizator] i-a raspuns lui Delia Spulber

    cum de ai ghicit?... afost greu?...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by