Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă marţi seară că, după verificări, s-a stabilit că alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza.

Război Israel - Fâșia GazaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„În contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat că, în urma verificărilor efectuate, alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza”, este informarea transmisă marți seară de Ministerul român de Externe.

MAE precizează că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.

MAE anunțase și în 21 octombrie că unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Gaza. Astfel, numărul persoanelor cu dublă cetăţenie, israeliano-română, ținute ostatice în Fâşia Gaza se ridică acum la trei.

De amintit totodată că, potrivit informaţiilor transmise până acum de autorităţile israeliene, cinci români cu dublă cetățenie și cu domiciliul în Israel au murit în urma atacului Hamas.

_____