O persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Israel, semnalată iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatică în Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă seară Ministerul român de Externe.

Război Israel - Fâșia GazaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

În contextul situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza - informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat - „precizăm că, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza”.

MAE precizează totodată că, până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Israel şi menţin contactul cu autorităţile israeliene.

În urmă cu două zile, Ministerul de Externe informa, citând autorităţile israeliene, cu privire la plasarea pe lista dispăruților a încă unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, și cu domiciliul în Israel.

Astfel, până la acest moment, potrivit informaţiilor transmise de către autorităţile israeliene, patru români cu dublă cetățenie au murit în Israel în urma atacului Hamas, o persoană e notificată ca dispărută, iar o alta ca ostatică în Fâşia Gaza.

_____