Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: „Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!”

de C.V.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2020, 10:57 Actualitate | Defense


Nicolae Ciuca, ministrul Apararii, fost sef al Statului Major
Foto: MApN
"De la Alexandru Ioan Cuza până în prezent militarii au beneficiat de pensii de serviciu", scrie Ministrul Apărării Nicolae Ciucă, într-o postare care apără pensiile militare în contextul în care Parlamentul a votat impozitarea cu 85% a diferenței între pensia primită și cea realizată pe baza contributivității. "Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari", spune ministrul, amintind și că militarii nu au voie să aibă încă un serviciu sau propria afacere.

„Îndatoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariați”, susține Ciucă.

„Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viața departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane și, foarte important, au restrânse mai multe drepturi constituționale.

Militarii nu au voie să aibă încă un serviciu sau propria afacere, nu au dreptul să se asocieze în sindicate, nu pot face grevă, iar libertatea lor de circulație este restrânsă pentru că au nevoie de aprobări când părăsesc garnizoana sau țara”, notează ministrul Apărării.

Ciucă, militar care a luptat în teatre de operații, spune că spre deosebire de celelalte categorii de bugetari, militarii nu beneficiază de libertatea întrunirilor, libertatea de exprimare și dreptul de a fi ales.

„Militarii sunt pregătiți să intervină în orice oră din zi sau din noapte în sprijinul populației la pace, pe timp de război sau în situații speciale și, dau aici un singur exemplu, situația pe care o trăim în prezent, generată de pandemia Covid-19”, spune Ciucă.

„Cred că este foarte important să înțelegem că nu putem schimba regulile fără să analizăm nici sistemul în sine, nici implicațiile, și nu mă refer aici doar la cele financiare, ci la întreaga funcționalitate și particularitate a sistemului, la resursa umană - pentru că specialiștii se formează în timp, cu efort și costuri – și, peste toate, impactul bugetar al acestei modificări nu este relevant în tot ansamblul financiar.

Fiecare militar este conștient că, atunci când depune jurământul, își asumă riscurile, își asumă responsabilitatea a ceea ce înseamnă apărarea ţării chiar cu preţul vieţii, ştie care sunt limitările, constrângerile şi, din nou, drepturile restrânse, că va avea o viață plină de privațiuni, pentru că asta este viaţa de militar. Militarii înțeleg situația dificilă generată de actuala pandemie, dar au încredere că țara îi respectă pentru sacrificiul lor.

După ce am prezentat aceste informații, conchid cu o întrebare: dacă trebuie să fim egali la pensionare nu ar fi corect să fim egali și pe timpul vieții active?”, mai notează ministrul Apărării.

Deputații au adoptat miercuri impozitarea pensiilor speciale, mai exact impozitarea cu 85% a diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Proiectul a fost votat de toate partidele politice.

Vezi și:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12638 vizualizari

 • -31 (55 voturi)    
  pensiile speciale ale militarilor. (Joi, 18 iunie 2020, 11:02)

  Mekanee [utilizator]

  Cine contesta scrierea lui Ciuca e ori hater ori cretin. Ptr a intelege necesitatea si rolul armatei pe timp de pace, ai nevoie si de altceva in afara de Facebook, Hotnews, etc
  • +43 (53 voturi)    
   Nu ati contribuit! (Joi, 18 iunie 2020, 11:27)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   Sa vi se aplice aceiasi procedura ca la normalii care au contribuit. Salariul mediu avut de voi pe fiecare an sa fie raportat la salariul mediu pe economie in acel an si va iese un punctaj pe baza caruia sa vi se dea pensia cum se da la tot omul. Ai adunat 2 puncte (daca ai avut de 2 ori salariu mediu pe luna) sa primesti 2X1240 lei/luna pensie. Tot vi se va face o favoare pt ca n-ati contribuit si vi se va da ca si cum ati contribuit. Ar fi mult mai putin ca acum cand vi se da 85% din venitul maxim. In timp ce punctul de pensie este vreo 40% din salariul mediu.
   Si pe viitor sa cereti sa contribuiti si voi ca oamenii normali.
   Aveti conditii deosebite de munca (unii din voi) cereti sa vi se dea salarii mari de unde va rezulta o pensie pe masura, dar mai mica decat speciala de astazi, altfel de ce v-ati supara ca se impoziteaza drastic pensiile de peste 7000 pe luna? Inseamna ca aveti muuult mai mult!
   La pensie jucand table (de unde va vine si porecla la unii din voi) si spargand seminte, cum va mai riscati viata?
   Tatal meu a facut razboiul (1941-1944) cap-coada, de la Don pana in Cehoslovacia si nu i-a dat nimeni nicio pensie speciala, doar o medalie la sfarsit pe care eu inca o pastrez.
   La razboi ca si la revolutie numai rezervistii sunt trimisi pe linia 1. Ofiterii de cariera stau in spate pt instruirea celor care urmeaza sa plece pe front (cererea e mare pt ca pierderile sunt mari).
   Ce fel de militari sunteti voi: patrioti sau simpli mercenari?
   • +15 (23 voturi)    
    corectare (Joi, 18 iunie 2020, 11:44)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    tablagiu vine de la tablele de pe umar, ca erau multi cu table adica subofiteri.
   • +13 (17 voturi)    
    Militarii, ca bugetari, fac servicii sociale (Joi, 18 iunie 2020, 12:42)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    La angajare se stabilește de bună voie salariul, intre angajator și angajat, care sunt responsabili de contract. Salariul este liber acceptat de părți. Pensia angajează statul mult timp după semnare, după pensionare, dar în democrație însemnă să plătească anormal de mult urmașii, care nu au fost întrebați la semnare. Dacă unui militar ii convine numai salariul, să se angajeze militar. Cui nu-i convine salariul, să nu se facă militar. Salariul sa fie singura mențiune în contractul de angajare, contrat liber consimțit intre părți. Nimeni nu obligă pe cel ce semnează un contract să-l semneze dacă nu-i convin condițiile. Să se mărească salariul militarilor, dacă e nevoie, dar o să fie o înghesuială mare de aderenți la salarii mari, astfel că o să se stabilească prin regula pieței un salariu corespunzător. Altfel, ar trebui să aibă pensii speciale toți angajații în servicii sociale, inclusiv învățământul, sănătatea, administrația, salubritatea, etc. practic toți bugetarii, fiecare cu motivele "speciale".
   • -6 (18 voturi)    
    uite, d'aia trebuia sa fie armata obligatorie (Joi, 18 iunie 2020, 13:03)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    sa vedeti si voi cum e cu spartul semintor si jucatul tablelor. plus aparatu' de muste....
    in plus, pensiile militarilor nu reduc din drepturile celorlalti, nu se platesc din fondul de pensii, ci din bugetul pt. aparare.
    io zic ca neimpozitarea unor categorii scutite este mai nesimtita ca pensiile militare.
    precum si ascunderea veniturilor de catre ong'uri.
    • +14 (16 voturi)    
     Am facut armata stimate domn (Joi, 18 iunie 2020, 13:59)

     Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     M-am pensionat de curand cu 46 de ani vechime si cu o pensie de sub 4000 de lei (dar aproape de 4000), inginer si ajungand la maximum in profesie. Perioada in care am facut armata, in care nu am contribuit, primind o solda de 35 lei pe luna (nu radeti va rog), mi-a fost considerata vechime in munca la salariul din civilie (lucram deja si intreprinderea la care lucram obtinuse amnarea pt un timp a plecarii mele in armata, poate o putea amana de tot, dar eu am insistat sa fac totusi armata tanar fiind).
     Cred ca asta ar fi si solutia cu pensiile militarilor de acum. Ei nu au salarii in civilie, dar au salariile lor mai mari, asa ca chiar daca nu au contribuit s-ar putea lua in calcul salariul respectiv si sa se calculeze ca si cum ar fi contribuit, cum au facut in cazul meu pe perioada cand am facut armata. Ar fi mult mai putin decat primesc ei acum (mult peste 7000 pe luna, ca altfel nu s-ar scandaliza atat).
     Eu ma multumesc cu pensia pomenita mai sus, mult mai mica decat a unui militar, desi am lucrat 46 de ani ca inginer.
     Ca pensionar cheltuielile sunt mai mici si la 65 de ani sunt inca sanatos ceea ce va doresc si voua militarii la 45 de ani cand iesiti la pensie (eu am mai multi ani de munca!)
     • +6 (6 voturi)    
      .. (Joi, 18 iunie 2020, 15:50)

      Cib Ara [anonim] i-a raspuns lui Leo55

      Sa fi sanatos , domnule , si sa te bucuri de pensie!!
    • +10 (12 voturi)    
     ... (Joi, 18 iunie 2020, 14:27)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     si bugetul pt. aparare de unde vine? Intreb pt un prieten, care zice ca tot din banii nostri, ai celor care mai si muncim in tara asta. O avea dreptate...?
  • +8 (40 voturi)    
   Pe timp de pace (Joi, 18 iunie 2020, 11:31)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   Armata este o structură parazită.
   Ar fi utilă dacă și-ar menține pregătirea funcționînd eficient în locul polițiilor de tot felul, jandarmeriei și altor structuri care sunt total depășite, incompetente și împotriva interesului cetățenilor. Acestea ar trebui desființate total și înlocuite cu armata, care abia atunci și-ar putea dovedi utilitatea și competența, fiind salarizată conform importanței sociale a muncii, contribuind conform legii și avînd pensii ca o recunoaștere a muncii depuse.
   • -9 (33 voturi)    
    Ești dus rău cu pluta. (Joi, 18 iunie 2020, 12:00)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    Unde ai mai văzut pe glob o Armată care se
    înființeaază la o lună după ce a început războiul.
    Mai notează și tu și politrucii meschini și ipocriți
    din Șparlament ce a semnat ROMÂNIA în
    Tratatul de Aderare la NATO referitor la drepturile militarilor.Dacă nu vă mai place Armata
    Română chemați repede Armata Roșie.
    • +8 (14 voturi)    
     corect... (Joi, 18 iunie 2020, 12:46)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

     ati facut multe pe timp de pace...

     ati impuscat iobanii in 1907, ati casapit "golanii" apoi "rezistentii" (da si jandarmetia e tot armata... meritati sa fiti bagati in aceeasi oala), ati mancat bataie de la mineri (again jandarmeria)).

     v-ati lasat calcati in picioare de coruptii din psd (si nu numai psd).

     numai acte de vitejie.
     • +2 (4 voturi)    
      dar (Joi, 18 iunie 2020, 14:29)

      unins [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      de "faptele de eroism" de la revolutia din `89 ai uitat?
      • +6 (8 voturi)    
       exact (Joi, 18 iunie 2020, 15:17)

       snowflake [utilizator] i-a raspuns lui unins

       in '89 unitatea militara A infaptuia fapte de eroism luptand vitejeste contra unitatii militare B si viceversa la comanda unor cadre militare de conducere care acum incaseaza pensii speciale.
    • +4 (10 voturi)    
     PS: (Joi, 18 iunie 2020, 12:46)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

     pe timp de razboi se iau si fraieri fara pensie speciala din randul populatiei si se trimit. si aia oricum nu primesc mare lucru dupa razboi... poate doar daca e veteran (Deci ranit) altfel ciocu mic....
   • +2 (12 voturi)    
    Cum așa? (Joi, 18 iunie 2020, 12:42)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    Doar a scos-o peneleaua în stradă când cu pandemia, cu tot cu motorizate. Sa creeze psihoză! Parcă și in dec. 1989 era pace, si totusi armata a impuscat câțiva „golani”, nu?
   • +1 (5 voturi)    
    si sa fie si pe net la postari? (Joi, 18 iunie 2020, 13:13)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    sa lupte si la tastaturi!
   • +1 (3 voturi)    
    Trist (Joi, 18 iunie 2020, 14:27)

    Djin [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    E incredibil cum ai reusit sa faci atatea afirmatii stupide intr-o postare atat de scurta. In nici o tara din lume armata si politia nu sunt interschimbabile pt simplul motiv ca nu au nicio legatura una cu alta. Pe logica asta nici nu avem nevoie de specialitati diferite de medicina pt ca oricum toti medicii examineaza corpul uman si mai primesc si spaga (stiu ca motivele nu au logica intre ele, dar cam asa scrii si tu). Trecand peste argumentele legale de ce nu se poate asta (si ignorandu-le pe cele logice), afirmatiile tale vadesc o incultura crasa legate de atributiile armatei si cele ale fortelor de ordine. Carente sunt de ambele parti, dar solutia ta e cel putin idioata.
  • +10 (18 voturi)    
   vai (Joi, 18 iunie 2020, 12:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   dar domnule asa frumos vorbeste armata romana. jigneste pe toti cei care nu accepta privilegiile armatei?!

   cati dintre militari si-au riscat pe bune viata?!
   despre asta e vorba. ca mare lucru nu a facut armata pe timp de pace si categoric nu mai mult decat alti oameni care nu au pensii speciale!

   cand e vorba de privilegii toti sariti sa vi le aparati, cad era vorba de aparat tara de corupti toti va bagati la fund!
  • +15 (23 voturi)    
   iesiti la 40 de ani la pensie (Joi, 18 iunie 2020, 12:44)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   (cunosc personal pe cineva... ce-i drept a iesit "batran" 50 de ani), doar fiind incadrat militar, nici macar soldat. ditamai pensia (ce-i drept nu ca voi, un fraier cu vreo 1000 euro).
   te rog sa ne scutesti. eu munces pe branci, comtribui cu un salariu maricel la pensie si o sa primesc o pensie de kkt. in schimb voi care iesiti la 40-50 la pensie si contribuiti cu un rahat o sa-mi radeti in nas cu o pensie de 3 ori mai mare

   pensia aia chiar si impozitata , o sa fie mult mai mare decat orice muritor de rand pensionat la 65 de ani o sa aiba!

   daca pana acum aveam respect pt armata... welll... din punctul meu de vedere NU meritati respect!

   a si apropos... aveti toti pensii speciale de peste 7000+ , sau urlati doar ca sa va aparati sefii ca niste sclavi model?!
  • -12 (18 voturi)    
   Nu ce a spus Ministrul Ciucă îi (Joi, 18 iunie 2020, 12:49)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   deranjează pe ipochimenii postaci de aici,ci
   existența Armatei Române.Statul roman trebuie
   slăbit,în aceste vremuri ,prin orice mijloace.Treaba
   cu pensiile le-a picat de minune.
   • +4 (6 voturi)    
    Din pacate (Joi, 18 iunie 2020, 14:38)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

    pentru tine si cei ca tine, romanii au inteles ca armata este o institutie parazita si inutila, care consuma finante si inteligenta ce ar putea fi mult mai utile in industria civila. Romania are nevoie doar de servicii de informatii puternice si o diplomatie externa buna, care sa valorifice informatiile. O economie puternic dezvoltata este mai de temut decat o armata de parada. Astazi se poate distruge o tara fara a trage macar un glont. Sunteti inutili pentru tara si doar niste paravane in spatele carora baietii destepti exploateaza temerile inoculate populatiei si fac afaceri de miloane. Atat!
  • +4 (10 voturi)    
   falsii eroi (Joi, 18 iunie 2020, 13:08)

   wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   orice lamentari nu-si au rostul, cand arati cifrele: pensia medie in romania 1290 lei (de cele minime nici nu mai vb. ca-ti vine sa plangi) iar ultimii tablagii din institutile de forta ies cu 5000 de lei in mana, la varste la care unii se insoara in societatea de astazi! Ce ma deranjeaza pe mine la proiectul de lege votat de parlamentari este ca aceste presupuse viitoare taieri nu ii vizeaza decat pe maxim 15% din totalul beneficiarilor de pensii speciale! sper sa fie respins de cccr! mai corect era decat sa le ia la unii nimic, la altii 10% si la altii (foarte putini) 85% din speciale;, mai bine le lua la toti sa zicem un 40%, dar ABSOLUT LA TOTI SPECIALII fara praguri! era corect dpdv al ccr! nu puteu respinge! si impactul bugetar ar fi fost altul! de atsa spun ca e praf in ochi nu economisim mai nimic! repet, trebuie respins si facut cum trebuie, trebuie atinsi toti, absolut toti, cu acelasi procent! Ce este si mai deranjant, este ca toti angajatii statului ne sunt prezentati in media ca fiind eroi: politisti militari cu arma-n mana si cu veste antiglont pe blindate in intersectii impuscand covidul; medicii acesti 'minidumnezei', salvandu-ne de apocalipsa, avand salarii mici si ei ne-luand niciodat spaga; functionari anaf lucrand enorm in conditii grele de telemunca, angajatii romsilva cum apara ei padurile, nici vorba sa fie pe mana cu exploatatori de lemn, procurori, de primari si de parlamentari care construiesc autostrazi etc nu mai vb, cata treaba au! toti sunt eroi! si merita sai platim cu varf si indesat!!!? dar ..dar.. de adevaratii eroi necunoscuti si nearatati de media cei ce muncesc pe branci in firme private in schimburi, unii la banda la conveioare, in fabrici, uzine, unii poate nu au dormit de mai mult de 24 de ore iesind de la schimbul 3 si ocupanduse de gospodarie etc. ei sun ADEVARATII eroi, ei care-i platesc pe falsii eroi! ei din banii lor putini(sunt impozitati ca sclavii, cel mai mare impozit pe salariu din europa) ca sa-i poata platii ..
   • +2 (6 voturi)    
    falsii eroi (Joi, 18 iunie 2020, 13:51)

    wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui wweesstt

    sa-i poata platii foarte bine pe falsii eroi! falsii eroi trebuie adusi cu picioarele pe pamant! taiati sau impozitati TOATE PENSIILE SPECIALE(nemuncite)!
  • +3 (5 voturi)    
   iar o struto-camila ... (Joi, 18 iunie 2020, 13:36)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   Asa cum suntem invatati, iarasi avem deaface cu o struto-camila .. la fel cum e si forma de guvernare si echilibrul puterilor in stat. Romania are o armata de mercenari (adica angajeaza indivizi sa ii trimita in armata, adica este un angajator si nu plateste taxe la stat), si pastreaza statutul militarilor din vremea ultranationalista din regimul Ceausescu. Adica lauda lor militarilor ca apara glia stramoseasca sub un alt statut, adica acela de angajat.
   Domnu' Ciuca normal ca nu vrea sa se alinieze pensiilor speciale, acestea fiind aduse in discutie si vine si spune ca militarul nu poate avea alta serviciu. Doar pentru dumnealui, care probabil habar nu are cum e sa muncesti intr-un sistem concurential: militarii nu au voie, iar cei care lucreaza in sistemul privat de cele mai multe ori nu au timp ... e vre-o diferenta ? in final nici unul nu poate face doua lucruri in acelasi timp.
  • +1 (1 vot)    
   Pensii speciale (Vineri, 19 iunie 2020, 10:58)

   coding80 [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

   Cunoașteți sloganul? ”Orice muncă utilă societății este o muncă de onoare!” În general nu există o muncă mai importantă decât alta. Importanța unei munci se dovedește în cazuri speciale, în momente speciale și când sunt implicate persoane cu caractere speciale, uneori aflate pe nedrept chiar la periferia societății. Să revenim la pensii. Consider că orice pensie acordată de la bugetul de stat mai mare de 6325 lei, adică mai mare de 5 puncte de pensie 5*1265=6325 este o pensie specială și trebuie supraimpozitată. Pensia mai mare de 6325 de lei este imorală, iar legalitatea este discutabilă și revizuibilă având în vedere cum au fost promovate aceste legi. Din întâmplare, cei care au făcut aceste legi cu dedicație și care sunt beneficiarii lor, sunt încă la putere într-o formă sau alta, rezultând de aici și conflictul de interese.
   Așadar, orice pensie mai mare de 5 ori decât ”pensia medie” obținută la vârsta de 65 de ani după un stagiu complet de cotizare de cel puțin 35 de ani și cotizare la un venit egal cu salariul mediu pe economie pe toată perioada de cotizare, este nejustificată.
   Este suficient pentru un ”potentat”, ”special” să aibă pensia cât 5 pensionari ieșiți la 65 de ani la pensie, care au cotizat 35 de ani la nivelul salariului mediu pe economie (pe care puțini l-au avut), deoarece nu este deloc mic, adică 5386 lei in luna aprilie 2020.
   Supraimpozitare pensiilor mai mari de 6325 lei (echivalentul a 5 puncte de pensie) este chiar obligatorie, având în vedere că și cei care ar fi vrut să cotizeze la bugetul de asigurări sociale peste limita a 5 salarii medii pe economie le era interzis prin lege. Așadar, în România acum, pensia maximă plătită de la bugetul de stat nu ar trebui să depășească 6325 lei, adică 5 pensii normale.
 • +30 (52 voturi)    
  orice nu e pe baza de contributie e special (Joi, 18 iunie 2020, 11:06)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Au iesit la contra-atac acum toate cele enshpe categorii "vitale", bai, nene, pt natiune, fara de care muream, murim, ba ca au restrictii, ca nu pot face firme (deh, nu toti pot fi combinatori ca jeneralii aia de au dat terenurile armatei, Steaua, precum alde Oprea etc), ba ca nu pot avea alte job-uri (de parca ar fi si capabili) samd. Pot avea job-uri dupa pensionarea la 45 ani, daca sunt asa mari experti, nu?

  S-a stabilit un prag de 7000 lei. Cei sub acest prag sunt g putin afectati, practic 10 % impozit- in cel mai rau caz, adica raman cu 6300. de vreo 5 (CINCI) ori pensia medie a unui "contributiv" muncitor, care a avut si el program, poate munca in conditii dificile, in soare, mina, industria grea, toxicitate, facand naveta precum sardinele, ca toti stim ce "conditii" au fost atunci.

  Ce se intelege, ca miltarii au pensii de peste 7000 , de "tipa" si astia asa de mult? E normal, sa ai peste 5 ori pensia medie , sa ramai cu aproape suma asta si sa sustii ca nu ai parte de RESPECT?

  Dar respectul pe care ei il datoreaza milioanelor de pensionari "contributivi" pe care sustin ca i-ar fi aparat, unde e? Ca se vede ca e inexistent.

  PS: sa mai adaugam ca oricum se pensioneaza la 45-50 ani, alta mare magarie ce ar trebui examinata si revizuita, adica o iau cu 15-20 ani in plus, sute de mii de euro platite in plus de contribuabil, drept "recompensa" pt privatiuni si restrictii. Asta nu e o forma de recompensare?

  Pretindeti respect, dar voi nu aratati pic de jena si de bun-simt! Pe urma va mirati de ce va injura lumea si nu aveti parte de respect?
 • -25 (47 voturi)    
  Domnule Ministru vă cunosc bine și (Joi, 18 iunie 2020, 11:11)

  Rescator [utilizator]

  vă respect.Știu că Șeful Statului Major al Apărării
  are coeficientul de salarizare 6,mai mic decât un
  grefier de Judecătorie,iar soldații angajați sunt plătiți cu salariul minim pe economie.Singura soluție în fața
  ipocriziei,minciunii și populismului grețos,din partea
  coteriilor politice din Parlament,este demisia în bloc a generalilor din conducerea M.Ap.N. ,precum și a
  tuturor militarilor activi care au acest curaj.Niciunde
  în altă țară din Emisfera Nordică nu s-a întâmplat așa
  ceva,cu atât mai puțin într-o țară membră NATO.
  Rog să aveți mai mult curaj și mai multă determinare.
  • -8 (16 voturi)    
   Cei care au dat minusuri să vină (Joi, 18 iunie 2020, 12:43)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   cu alte cifre față de cele prezentate de mine,cifre
   luate din Legea Volguței,mare *iubitoare* de militari.Reproșez M.Ap.N. că nu a făcut și nu face
   nimic pentru a arăta adevărul,în comparație cu alte categorii profesionale.Astfel se lasă mult loc minciunilor sfruntate și manipulării.
  • +6 (10 voturi)    
   Curaj pentru ce? Nu are obiect (Joi, 18 iunie 2020, 13:06)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   Din moment ce:
   “ Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari"
   Nu depăsește nimeni 7000 pensie!

   Deci ei se bat pt pensiile magistratilor?
 • +18 (38 voturi)    
  dar ce sunt? (Joi, 18 iunie 2020, 11:17)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... ce ati facut special pentru ele? ati stat toata ziua la popota si ati jucat miutza.
  • -10 (32 voturi)    
   circule... (Joi, 18 iunie 2020, 11:22)

   mache [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   ... vezi ca nu ai habar

   Mai uita-te pe CV-ul lui Ciuca inainte de a debita prostii cu miute
   • +7 (17 voturi)    
    Domnul general (Joi, 18 iunie 2020, 12:08)

    Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui mache

    Este un caz special:chiar a participat/luptat in teatre de operatii unde talibanii atacau coloanele de aprovizionare ale NATO.Chiar a scapat de o amuscada,cu pierderi minime.In plus este foarte bine pregatit in arta razboiului,cunaoste engleza si poate participa la orice sedinta/comandament NATO.Asta nu inseamna ca multi dintre subordonatii sai nu sunt ''tablagii'' fara pregatire si care numerita pensia actuala.Majoritatea nu merita pensia primita de la stat.In ultimii ani s-a schimbat totusi calitatea comenzii,de la ofiteri gen Oprea la ofiteri foarte calificati si instruiti care chiar au fost numiti comandanti pe criterii profesionale.Viitorul pare bun.
    • +5 (11 voturi)    
     "cunaoste engleza" (Joi, 18 iunie 2020, 13:37)

     TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

     Daca mai adaugam si:
     - word
     - solitaire
     - windows xp

     Obtinem CV-ul unui profesionist bugetar cu inalte calificari, a carui functie nu poate fi alta decat sa comande pe altii.
     Si sa puna bazele unui clan care se va bucura de pensii speciale si care isi va permanentiza existenta in timp prin stabilirea unei dinastii (reguli clare de acces la ciolan - esti din satul sau comuna mea, te pun la "masa", nu esti: mars la privat! sau la capsuni).
     • +5 (9 voturi)    
      word-ul nu stie inca sa-l deschida.. (Joi, 18 iunie 2020, 14:38)

      Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

      ... stie in schimb sa ruleze mp3-uri in Winamp. adevarat profesionist!
   • +2 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 12:09)

    [anonim] i-a raspuns lui mache

   • +9 (17 voturi)    
    eu vad (Joi, 18 iunie 2020, 12:39)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui mache

    ca aparatorii armatei doar jignesc , injura, ataca etc...

    sunt aceleasi criterii de "competenta" ca la jandarmerie?!
   • +4 (10 voturi)    
    lasa CV-urile vietii. (Joi, 18 iunie 2020, 14:37)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui mache

    ... ca are trecut Winamp si Solitaire in CV.
    Cunosc cazuri concrete, nu vorbesc in necunostinta de cazua. Am cunostinte care lucreaza in armata si evectiv asta fac. Mânca, bāshesc, dorm si joaca mingea toata ziua.
 • +24 (38 voturi)    
  S-au trezit APV-istii (Joi, 18 iunie 2020, 11:18)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  Dupa zeci de ani de gratare si somnic, APV-istii sunt nemultumiti ca s-ar putea sa nu isi mai primeasca pensia speciala de serviciu. E de inteles, la cat au muncit si cate misiuni au servit in ultimii 30-40 de ani, eu zic ca ar trebui sa le triplam pensia, ce naiba!

  Aaa, in special pentru masacrele alea de la Revolutie ar merita inca o pensie speciala!
 • +12 (22 voturi)    
  ministru civil (Joi, 18 iunie 2020, 11:24)

  di livio [utilizator]

  se plînge ca un civil, nu ca un militar fost în teatre...ne spune numa privațiunile, nu și avantajele, politruc veritabil...nu trebuia să fie ministru civil la apărare?...parcă așa era, și la interne...amu avem maior și gheniral
 • +22 (28 voturi)    
  Scuze penibile precum si de la ceilalti speciali (Joi, 18 iunie 2020, 11:26)

  Cetateanul_t1234 [utilizator]

  Militati pentru salarii mai mari nu pentru pensii speciale.
  Si ghici ce ... atunci si pensiile vor fi mai mari pe baza contributiei dar nu din pix. De ce toti vor pensii speciale si cat mai devreme la 40 ani daca se poate?
  Si pragul este oricum enorm la 7000. Nu ar trebui nimeni sa comenteze din bun simnt pentru ceilalti. Dar din nou ghici ce ei sunt speciali din lipsa acuta de bun simnt.
 • -4 (20 voturi)    
  E mare teapa impozitarea asta.. (Joi, 18 iunie 2020, 11:27)

  DanIoan [utilizator]

  .. iar cel mai mult si ii afecteaza chiar pe cei pentru care au fost create initial, pe militari, contributia lor fiind foarte mica pana la 'privatizarea armatei'.
  Si sa explic. 2000 si 7000 nu sunt praguri absolute ci sunt praguri la cu cat depaseste pensia speciala pensia normala, zice in lege "impozitarea diferentei dintre pensia speciala si cea realizata pe baza contributivitatii"!!
  Adica un judecator mai bun asa, cu 6 mii pensie pe baza contributivitatii va fi impozitat cu 10% ce sare peste 8000 si cu 85 doar la ce sare peste 13mii!
  Deci mi nici o categorie nu prea va fi afectata mai putin pensionarii militari ai mai batrani, care nu au contributivitate aproape deloc, pensie pe baza contributivitatii de ordinul sutelor, practic doar ei vor simti la buzunar. O mare vrajeala legea asta, o cardasie a clasei politice si pare-mi-se, nu inteleg dece, si a presei. Practic nu vor fi afectati nici judecatorii, nici presedintii CJ, primarii si vicii, nimeni(!) afara de a mana de militari care chiar aveau nevoie de pensia asta speciala. Jalnic!
  • +8 (12 voturi)    
   Putin mai clar te rog (Joi, 18 iunie 2020, 11:50)

   karryne [utilizator] i-a raspuns lui DanIoan

   "cu 6 mii pensie pe baza contributivitatii va fi impozitat cu 10% ce sare peste 8000 si cu 85 doar la ce sare peste 13mii"
   Poti sa explici bucata asta putin mai clar te rog?
 • +19 (23 voturi)    
  eu stiu (Joi, 18 iunie 2020, 11:40)

  jorj_bv [utilizator]

  un pompier si un jandarm care fac taxi in zilele libere, deci nu e chiar asa ...
  Avantajele insa se vad in momentul iesirii la pensie la varste fragede...
 • +20 (24 voturi)    
  acestea nu sunt argumente (Joi, 18 iunie 2020, 11:49)

  Remarque [utilizator]

  Restrictiile de care spuneti si activitatea speciala implicata de munca in Armata vi se aplica probabil dumneavoastra si altor combatanti activi, destul de putini la numar si pentru care am toata stima.

  Cei mai multi insa, in special actualii pensionari din armat, fosti militari, au avut munca de birou sau un job caldut de unde nimeni nu te dadea afara, cu o multime de privilegii si sporuri, care le-au crescut burtile si in mod sigur si obrazul.
 • +11 (15 voturi)    
  de acord, dar... (Joi, 18 iunie 2020, 12:17)

  andimi [utilizator]

  Cine a servit tara in conditii speciale, adica a fost in Afganistan sau in misiuni militare speciale, cei care stau pe granita, cei din serviciile speciale (de la SRI, SIE, incusiv serviciile de interventie rapida ale Politiei), deci toti acestia din armata si politie care au o misiune deosebita, DA, la acestia se poate da o pensie speciala (chiar vorbim de ceva special)! In schimb, la alde burtica ce slujesc la popota sau la mentenanta sau stau forever in garnizoana (ca asa le e serviciul) sau politaii de birou, atunci astora NU, pensie ca la toata lumea, cat au contribuit.
  • +4 (4 voturi)    
   Da.. (Joi, 18 iunie 2020, 13:27)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   exact asa o gandeam si eu...Ti-ai pus viata practic in joc?...ai dreptul la pensie speciala...

   Aici se pot adauga si politistii sau jandarmii care intra in conflicte serioase ( cu infractori/interlopi nu 10 august!), si pompierii care sunt raniti in stingerea incendiilor...etc.

   Ideea este ca e logic sa existe o pensie speciala pentru cei care isi risca viata in interesul tarii/societatii dar nu toti dintr-o categorie sociala nene!!! Si cum a subliniat cineva mai sus...Tudorel Toader pensie speciala?!?!
 • +13 (15 voturi)    
  doi problem (Joi, 18 iunie 2020, 12:17)

  Cetateanu [utilizator]

  1. ale militarilor adevarati da, dar alde generali ca Oprea, ontanu, nastae, ce scuza e pentru ei.
  2. Si iesitu la pensie la 40 ani ? cand n-ai fost pe teatre de razboi?? Trebuie diferentieri plus plata "integrala" dupa 60 de ani ca la tot fraierul.
 • +15 (17 voturi)    
  nici magistratii nu au pensii speciale (Joi, 18 iunie 2020, 12:29)

  Cactus Jack [utilizator]

  ...nici armata, nici parlamentarii, nici politia, nici...adica nimeni nu primeste pensii speciale, doar de merit. Armata au pensii speciale datorita derbedeului Dogaru, acuma tin cu dintii de ea, doar n-or fi prosti sa renunta la pomana porcului? :)
  • +8 (12 voturi)    
   nu ai inteles (Joi, 18 iunie 2020, 12:52)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Cactus Jack

   "dasteptii" ies la 40 de ani la pensie si au pensie de 2k + euro.

   prostii ( a se citi privatii) muncesc pe branci la patron si ies cu o pensie de mizerie la 65+ ani pentru ca "dasteptii" sa beneficieze pe pensia speciala (Care nu e un beneficiu,. da?! pe ca a zis unu de la ccr asa!)

   si eu (ca ITst) imi distrug timpul si sanatatea pentru niste bani, hai ma sa primesc si eu pensie speciala. la fel fac si gunoierii , aia de la enel, mecanicii auto etc etc... toti ne sacrificam pt munca. mai nimeni nu se duce de placere, ci de necesitate. dar nu o sa ne vezi pe noi urland ca vrem pensii speciale!
   si da stiu ITsti scutiti de impozit. aia a fost o masura pt stimularea economiei si pentru a nu ne mai cara din tara. Si da este un beneficiu, eu macar recunopsc asta nu consider ca mi se cuvine si cand situatia e ok (in etape si anuntat din timp) , e normal sa mi se taie acest beneficiu.
   dar voi nu acceptati nici macar ca e un beneficiu... nu nene... voi meritati tot, ca burtile alea pe care le au "marii generali" se fac cu multa sudoare!
   • 0 (0 voturi)    
    despre neintelegere (Vineri, 19 iunie 2020, 19:49)

    Gerota [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Un IT-ist in MAI, de 40 de ani, chiar ofiter, are un salariu de 2-3 ori mai mic decat un IT-ist de 30 ani, la privat, care face aceeasi treaba (sa zicem administrare BD Oracle). Si, da, cele mai mari baze de date din tara sunt la MAI. Ca sa pastreze specialisti buni (nu neaparat in IT), statul roman a ales sa vina cu un pachet OK de beneficii pentru acestia: salariu mediu si conditii de pensionare bune.

    Majoritatea informatiilor de pe net referitoare la pensiile militare și M.A.I. sunt exagerate, nefondate și facute doar sa incite la ura. Plus, sunt facute sa aduca un imens capital electoral pentru cei care promoveaza eliminarea lor.
    Ar fi bine sa cititi legea 223/2015, ca sa vedeti ca pensionarea la 40 ani e un caz izolat (vedeti care sunt conditiile de acolo si faceti si voi niste calcule). Altfel, varsta standard de pensionare e 60 ani.
    Trebuie sa fi avut ascensiunea unei rachete, in cariera, ca sa te pensionezi la 40 ani, cu pensie 2k euro si, cred eu, multe pile. Ca peste tot, de altfel, pilele si relatiile sunt un boost in cariera.
 • +10 (12 voturi)    
  daaaaa (Joi, 18 iunie 2020, 12:35)

  liviu_ [utilizator]

  cati ati tras cu arma in conditii de razboi?!

  sunt niste zeci de mii de pensii speciale ale militarilor... siin razboi au fost mai putin de 10k!

  toti vor privilegii. m-am saturat de voi!
  aia care si-au riscat viata pe bune , da merita pensii speciale si toata lauda noastra, dar 90% dintre beneficiarii pensiilor speciale nu au facut NIMIC pentru a merita sa beneficieze!

  ma da si eu imi stric spatele si ochii la computer. vreau si eu pensie speciala daca tot are toata lumea. spre deosebire de "militarii de birou" sau de magistrati s-au putea sa am mai multe motive obiective sa cer asa ceva!

  tara asta e plina de capuse... sa vedem cand o sa se duca dracu euro sau o sa intre romania in faliment ce kkt o sa mai ziceti!
 • -1 (13 voturi)    
  Nicolae Ciuca spune niste prostii: (Joi, 18 iunie 2020, 12:36)

  Rahan5 [utilizator]

  ,,Îndatoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre DEOSEBIRE de Orice alte Categorii de Salariați."

  In caz de Razboi toate categoriile de pensionari barbati pot fi incorporate in Armata. Cu atat mai mult rezervistii care nu iau nici o Pensie Speciala de ,,Rezervist al Armatei" asa cum ar trebuii.
  In principiu, in caz de Inceput de Razboi, nu se incorporeaza barbati la varste de peste 60 de ani pentru ca nu sunt suficiente alimente transportate / echipament ca sa mai sustii eficient niste luptatori de peste 60 de ani in Linia de Front.
  Dar in caz de nevoie se pot forma Divizii de Infanterie de Aparare Pozitionala la care se poate sa incorporezi la nevoie si barbati intre 60 si 70 de ani. In plus, Jandarmii pentru Securitatea de Interior al Teritoriului, in caz de Razboi, va fi organizata de catre pensionarii intre 60 si 65 de ani.
 • -4 (12 voturi)    
  *Dragul * nostru, (Joi, 18 iunie 2020, 12:38)

  Rescator [utilizator]

  Citește Legea,niciunui militar din Armata Română
  nu i se permite să lucreze în Armată pănă la 60 de
  ani.Gradele inferioare și coloneii nu pot depăși 55
  de ani,generalii,in funcție de stele,ies intre 56
  și 59 de ani.Așa că poți cânta la altă masă,eventual
  la una aparținând Armatei Roșii.
 • +7 (9 voturi)    
  Militarii n-au făcut matematică? (Joi, 18 iunie 2020, 13:14)

  nick24 [utilizator]

  Niciunul?

  Cică: tot ei se vaită: “ Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari"

  Deci din această “aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari” nu va lua NIMENI peste 7 000 lei pensie!
  Pt ce le e frică?
  Tablagii nu vor fi impozitați cu 85%.
  Tablagii jucau table sau au fost la război?
 • +7 (9 voturi)    
  hue (Joi, 18 iunie 2020, 13:17)

  g01an [utilizator]

  pai nimeni nu contesta pensiile militarilor, ci pensiile nesimtite ale ofiterilor urcati in rang fara merite. este suficient de rau ca avem la fel de multi generali de 4 stele ca unele super puteri ale lumii, indivizi care au luat parte activ in conflicte internationale, dar sa le mai si platim pensii la nivelul pe care l-ar merita militarii de cariera? asta pune capac.
 • +9 (11 voturi)    
  Special sau nu (Joi, 18 iunie 2020, 13:21)

  scarpa [utilizator]

  Zegrean a spus cam asa: pensiile speciale si de serviciu sunt foarte blindate legislativ pentru a fi anulate sau impozitate suplimentar. Ce a mai spus el, dar politicienii se fac ca nu aud, este faptul ca legile in baza carora s-au dat pensiile astea sunt proaste. Acolo trebuie lucrat. Nu ar mai trebui permis ca pensia speciala sa fie calculata ca 80% din ultimul salariu, fiindca stim ce se intampla. La fel in magistratura ... Recent, o avocata a devenit judecator de tribunal, a stat 6 luni, timp in care a dat o amanare, apoi a iesit la pensie cu 16000 lei. Astea sunt anomaliile, acolo ar trebui modificat. Pensia speciala ar trebui sa fie procent din pensia pe baza de contributivitate sau macar raportata la ultimii 5 ani de activitate, in nici un caz la ultimele 6 salarii sau, mai rau, ultimul. Oare nu se poate face referendum pe tema asta? Vreun ONG ne aude? ... ca despre partide ... mai bine fara!
 • -3 (5 voturi)    
  Egalitate și pentru obligații speciale. (Joi, 18 iunie 2020, 13:29)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  Actuala legislație trebuie modificată urgent, pentru toți cavalerii dreptății și echității. La declararea stării de asediu/mobilizare/război îndeplinirea serviciului militar este obligatorie doar pentru:
  -militarii activi.
  -pensionarii militari bărbati și femei, fiind rezerviști operaționali.
  -barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani și rezerviștii voluntari.
  Așadar, în prezent, există PRIVILEGII SPECIALE pentru bărbații civili peste 35 de ani, pentru femeile civile de toate vârstele, de a nu avea obligatii militare pentru apărarea propriei țări!
  Prin urmare, trebuie modificat Art.3 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, să aibă următorul conținut:,, La declararea stării de mobilizare/asediu/război, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar. ''
 • -5 (9 voturi)    
  Militarii nu mai vor sa moară gratis (Joi, 18 iunie 2020, 13:30)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  Rezervistii nu mai vor să moară pentru o țară care îi umilește, care își bate joc de ei, în frunte cu trompetele politice și deontologii unor televiziuni patronate de străini. În schimb se asteaptă, cu toate mârlaniile facute impotriva lor, să își dea viața ca să le apere averile ! Cert este că rezerviștii militari nu au fost și nu sunt aparati împotriva manipulărilor, iar în caz dedeclarare a stării de asediu/mobilizare/ razboi nu mai vor să moară pentru o țară care îi înjosește și îi discriminează!Bate vânt de revoltă!
 • -2 (6 voturi)    
  Pensiile în Alianță I (Joi, 18 iunie 2020, 13:37)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  Vreți în Alianța Atlanticului de Nord ?Toate obligatiile de natură salarială și de pensii asumate prin aderare trebuie respectate!
  PENSIONAREA CADRELOR MILITARE
  Turcia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului
  Italia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
  Ungaria
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
  - Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.
  Belgia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
  - Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
  Franţa
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  - Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
 • -2 (6 voturi)    
  Pensiile în Alianță II (Joi, 18 iunie 2020, 13:40)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  Vreți în Alianța Atlanticului de Nord ?Toate obligatiile de natură salarială și de pensii asumate prin aderare trebuie respectate!
  PENSIONAREA CADRELOR MILITARE
  Germania
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  Marea Britanie
  - Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
  - Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
  - Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
  - Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
  Olanda
  - Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
  Polonia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  - Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  S.U.A.
  - legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
  - pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
 • -4 (8 voturi)    
  Pensii medii în Alianță (Joi, 18 iunie 2020, 13:41)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  Pensia militara medie in unele state membre NATO:
  Pensionarii militari români au o pensie medie de 600 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu din România. În comparație cu pensiile militare ale militarilor altor țări membre, este de remarcat faptul că în Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro. Pentru toate celelalte ţări membre NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună
  Aceasta este recunoștința socială pe care statul român o acordă apărătorilor ei. Un stat slăbit, o țară distrusă de cei care fac politică de 30 de ani. Militarii nu au făcut politică , ei sunt doar sclavi în uniformă, datori să moară pentru binele celorlalți, iar din păcate, unii, îi și umilesc prin campanii mediatice comandate!
  • +3 (5 voturi)    
   Foarte tendentios arati datele ! ! (Joi, 18 iunie 2020, 15:14)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Bibiliponcrinus

   Dupa ce scrii 2 pagini de text despre pensile ofiterilor inferiori, superiori si generali din NATO (uitand intentionat sa pomenesti de subofiterii care sunt marea majoritate al oricarei Armatei) te apuici pomenesti de ,,pensia medie de 600 de euro" a militarilor romani.

   De fapt TREBUIE sa compari pensile pe care le-ai zis tu acolo cu Pensia Medie a OFITERILOR INFERIORI, SUPERIORI SI GENERALI din Romania ! !.
 • -5 (7 voturi)    
  Decredibilizare Forțelor Armate (Joi, 18 iunie 2020, 13:46)

  Bibiliponcrinus [utilizator]

  De la începutul anului 2017 gama și intensitatea mijloacelor și metodelor persuasive de decredibilizare a Forțelor Armate prin intermediul diverselor entități media sau al formatorilor de opinie specializați în dezinformare și #manipulare publică a crescut constant; proferarea de invective și neadevăruri la adresa cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere pe motiv că acestea ar reprezenta o categorie socială privilegiată căreia i se acordă venituri nemeritate, dublată de o lipsă inexplicabilă de reacție din partea instituțiilor abilitate ale statului, au afectat grav moralul militarilor, inducându-le o stare de nemulțumire generală. Minciuna,manipularea,dezinformarea au devenit principalele metode folosite de actuala guvernare pentru justificarea unor masuri luate impotiva militarilor romani.
  • +3 (5 voturi)    
   Minciuna,manipularea,dezinformarea au devenit prin (Joi, 18 iunie 2020, 14:30)

   egal [utilizator] i-a raspuns lui Bibiliponcrinus

   "Cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov sunt implicate în rețeaua acuzată de furturi de produse de lux din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă, astfel că dosarul penal este instrumentat de Parchetul Militar al Tribunalului Militar București", apropos: neadevaruri la adresa cadrelor militare... Strigator la cer!!!
 • +3 (5 voturi)    
  Corect (Joi, 18 iunie 2020, 14:07)

  noi2013 [utilizator]

  Ar fi ca TOATE pensiile sa fie calculate in functie de contributie, iar salariul sa reflecte activitatea desfasurata, inclusiv sporuri, incompatibilitati cu alte activitati economice, riscuri etc.

  Un salariu mare inseamna si o pensie suficienta.
 • +3 (5 voturi)    
  Indiferebt ce sunt , sunt niste monstruozitati (Joi, 18 iunie 2020, 14:48)

  deval [utilizator]

  dpdv, moral, economic si social !!
  Daca un actual pensionar economist, inginer, medic, dupa 38-40 ani de munca, are o pensie maxima de 1500- 2000 lei , militarii (categorie din care eu exclud politistii locali, jandarmeria, politia) ar trebui sa poata primi , fara contributivitate, 4000-5000 lei , iesind mai devreme la pensie (mai devreme neinsemnand 45 ani !)!!! Nimeni nu ar fi obiectat nimic la o solutie de genul asta .
  Nici nu ma intereseaza daca pensiile fara contributivitate sunt desfiintate si reconfigurate, impozitate sau e plafonate !! Solutia adoptata e una de compromis, cu rezultate derizorii !! O gramada de categorii trebuie sa fie excluse cu totul (ex insotitorii de bord, grefierii, primarii, parlamentarii etc, etc)! Adica ne spun sparlamentarii ca pensia de 7000 e una fireasca, normala , pentru Romania, cand 90% avem pensii pana in 2-3000 lei ?!!Cred ca solutia va fi infirmata de CCR, sunt constitutionalisti care spun ca nu va putea fi aplicata decat pensionarilor viitori etc Cand am auzit ca asta e o zi '' istorica'' in care ei si-au indeplinit promisiunile catre alegatori, am damblagit....
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 14:49)

  [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  Nuuuu (Joi, 18 iunie 2020, 16:59)

  mopsu [utilizator]

  el e mai special, are mai multe perechi, nu i-ar fi rușine !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Nea Ciuca, nea Orban, nea Colacu sa va explic: (Vineri, 19 iunie 2020, 20:43)

  deval [utilizator]

  daca nu reusiti foarte rapid sa rezolvati pensiile speciala (nu frectie la picior de lemn-ce ati facut acum cu impozitarea lui Peste prajit) va informez ca noi, nespecialii o sa cerem si noi sa nu mai fin discriminati, si nu o sa ne multumim cu 40% ci o sa impunem in strada , pensii egale cu ultimul salariu pentru toti !!
  E treaba mea ca vine Apocalipsa dupa asta cata vreme voi , ne mistocariti din Sparlament, din CCR , din institutia Avocatului poporului, de atata vreme ??!!
  O sa va vad atuci, cine dracu mai vrea la guvernare !!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by