Asistenta medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați care a povestit cum a fost umilită de vecini care i-au aruncat clor pe ușă sau cum a fost dată afară dintr-un magazin pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19 a fost întâmpinată joi, pe stradă, de mai mulți militari care au aplaudat-o și i-au oferit un buchet de flori. „Eu unul personal nu credeam că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”, i-a spus un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri.

Asistenta medicala din Galati, intampinata cu flori de catre militariFoto: captura facebook

Mihaela Moga Pal, asistentă medicală la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, a povestit pe Facebook cum a fost tratată pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19.

"Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase", a scris asistenta.

„Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe”, se arată într-un video publicat pe Facebook de către MApN cu titlul „În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela”.

„Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!”, se arată în postarea MApN.