Poliția Galați a deschis, joi, dosar penal pe numele patronului care a alungat-o din magazin pe asistenta medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase, pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi pentru că tratează pacienți cu COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit IPJ Galaţi, femeia a fost reclamată la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a susținut că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă, scrie Agerpres.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare, ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi. Patronul magazinului însă nu s-a liniştit, iar miercuri ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

"Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei", au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Și prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a condamnat atitudinea ostilă la adresa asistentei medicale şi a transmis mulţumiri cadrelor medicale care în această perioadă se luptă pentru sănătatea pacienţilor afectaţi de coronavirus.

Asistenta medicală Mihaela Moga Pal de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a povestit pe Facabook cum a fost umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19.Ea spunea că oamenii i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului și că a fost dată afară din magazinul blocului. Mesajul său, postat pe Facebook, a fost distribuit de peste 3.000 de ori și a strâns sute de comentarii.