Teatrul Evreiesc de Stat anunță că răspunde atacurilor din ultima perioadă cu un spectacol online gratuit, care va fi difuzat marți. Reamintim că pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc a fost trimis un mesaj de amenințare cu moartea la adresa actorilor și a directoarei instituției, Maia Morgenstern, iar parchetul a anunțat că în acest caz a fost reținut un tânăr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Teatrul Evreiesc a anunțat, pe Facebook, că răspunde atacurilor "printr-un demers cultural".

Astfel, marți, 30 martie, de la ora 19.00, teatrul transmite gratuit, pe paginile oficiale de Facebook și YouTube ale TES, spectacolul "O LECȚIE DE BUNE MANIERE" de Jean-Claude Grumberg, regia și scenografia Alexandru Berceanu.

  • "Acest spectacol, a cărui premieră a avut loc în toamna anului 2017, este interzis tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea. Tuturor celor care îndeamnă la xenofobie și la ostilități. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa râdă, să facă haz de necaz", este mesajul transmis de instutuția de cultură.

Reamintim că pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc a fost trimis un mesaj de amenințare cu moartea la adresa actorilor și a directoarei instituției, Maia Morgenstern, iar parchetul a anunțat că în acest caz a fost reținut un tânăr.

Parchetul a anunțat luni că a fost identificată și reținută persoana care i-a trimis amenințări cu moartea actriței Maia Morgenstern, pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc.

Amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus au fost primite de actrița Maia Morgenstern.

"Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului", este mesajul scurt postat pe Facebook de actrița Maia Morgenstern. Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus, trimisă pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, de pe adresa "Andrei Illarie”.

Scrisoarea este semnată "din partea partidului AUR". Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, cu toţi actorii de acolo.

Liderul formațiunii, George Simion, spune că este "o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită".

Săptămâna trecută, actrița Maia Morgenstern a relatat că la o ședință a directorilor de teatre unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit. Morgenstern scria, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit ”în glumă”. ”Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită”, spunea directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.