Parchetul a anunțat luni că a fost identificată și reținută persoana care i-a trimis amenințări cu moartea actriței Maia Morgenstern, pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În data de 27 martie, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj de amenințare cu caracter anstisemit, care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa persoanei vătă,ate și a angajaților Teatrului Evreiesc", a transmis Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Este vorba despre un tânăr care a fost reținut pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de amenințare.

Parchetul mai precizează că luni acest dosar a fost declinat către Parchetul Judecătoriei Sectorului 3.

Amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus au fost primite de actrița Maia Morgenstern. "Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului", este mesajul scurt postat sâmbătă pe Facebook de actrița Maia Morgenstern.

Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus, trimisă pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, de pe adresa "Andrei Illarie”.

Scrisoarea este semnată "din partea partidului AUR". Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, cu toţi actorii de acolo. Liderul formațiunii, George Simion, spune că este "o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită".

Săptămâna trecută, actrița Maia Morgenstein a relatat că la o ședință a directorilor de teatre unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit. Morgenstern scria, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit ”în glumă”. ”Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită”, spunea directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.