Amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus au fost primite de actrița Maia Morgenstern, care a postat pe Facebook textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat. Mesajul este semnat "din partea partidului AUR". Liderul formațiunii, George Simion, spune că este "o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită".

Maia MorgensternFoto: Hotnews

"Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului", este mesajul scurt postat pe Facebook de actrița Maia Morgenstern.

Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus, trimisă pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, de pe adresa "Andrei Illarie”. Scrisoarea este semnată "din partea partidului AUR".

Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, cu toţi actorii de acolo.

George Simion: "O intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită”

Liderul AUR a afirmat, pentru Libertatea, că partidul pe care îl conduce nu are ca membru nicio persoană cu numele Andrei Illarie, iar amenințările reprezintă un "atac degradant, antisemit și suburbuan”.

"Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a spus George Simion.

Săptămâna trecută, actrița Maia Morgenstein a relatat că la o ședință a directorilor de teatre unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit. Morgenstern scria, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit ”în glumă”. ”Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită”, spunea directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.