Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă că va înăspri măsurile de intrare în țara sa pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, după ce Regatul Unit a detectat deja două cazuri ale acestei noi variante pe teritoriul său, relatează Reuters și AFP.

Boris JohnsonFoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Din cauza noii variante, „acum trebuie să facem un pas mai departe și să punem în aplicare un nou regim de testare”, a spus liderul la o conferință de presă, „vom cere oricui intră în Regatul Unit să facă un test PCR „la două zile după sosirea" și se izoleze până la primirea rezultatului"

El a precizat că oricine a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv şi suspectată de infectare cu varianta Omicron va trebui să se autoizoleze timp de 10 zile, şi că guvernul va înăspri regulile privind purtarea măştii de protecţie.

Astfel, măștile vor fi obligatorii în magazine și mijloacele de transport în comun.

Marea Britanie a identificat două cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului,a anunțat sâmbătă ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, relatează Reuters.

”Noaptea trecută am fost contactat de Agenția de securitate sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu noua variantă, Omicron, în Regatul Unit. Unul în Chelmsford, iar celălalt în Nottingham”, a spus el.

Citește și: