Germania vrea să facă obligatorie vaccinarea anti-Covid pentru personalul spitalelor și caselor de bătrâni, în contextul în care țara a început deja să transfere pacienți Covid în străinătate, au anunțat, joi, guvernul și șefii regionali, după o întâlnire de urgențăre, relatează AFP.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

„Trebuie să protejăm cele mai vulnerabile grupuri”, au spus aceștia într-un comunicat comun, adăugând că „este necesar ca personalul” spitalelor, caselor de îngrijire sau de bătrâni „să fie obligat să fie vaccinat împotriva coronavirusului”.

Guvernul Angelei Merkel a refuzat până acum să ia în considerare vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

Decizia vine în contextul în care Germania a transferat în străinătate primii pacienţi COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deşi are secţii de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient.

Institutul Robert Koch a raportat joi peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic.

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul.

Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Citește și: