Ministerul Sănătăţii din Ucraina a propus joi extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, pentru ca această dispoziţie să includă personalul medical şi angajaţii municipali, informează Reuters și Agerpres.

Centru de vaccinare Covid in UcrainaFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze anti-COVID-19, care, în caz contrar, riscă să fie suspendaţi de la locurile lor de muncă.

Noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze include personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko.

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent.

Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.