​Aproape 91% dintre locuitorii adulţi din Beijing au fost vaccinaţi integral împotriva Covid-19, potrivit datelor autorităţilor municipale, în contextul extinderii eforturilor de vaccinare la nivel naţional, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Vaccinare in ChinaFoto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Aproximativ 17,7 milioane de oameni, respectiv 90,8% dintre adulţii din Beijing, au fost vaccinaţi până pe 21 iulie. Numărul reprezintă 80,8% din populaţia totală de 21,9 milioane de locuitori ai capitalei chineze.

Vaccinarea completă a adulţilor din oraşele chineze mari a înregistrat progrese considerabile, cu o rată de 80% în Shanghai şi de 77% în Wuhan, potrivit autorităţilor locale.

China a anunţat joi că a administrat 1,49 miliarde de doze de vaccinuri pentru Covid-19, dar nu a dezvăluit date naţionale referitoare la numărul persoanelor vaccinate complet.

Ritmul vaccinărilor din China a încetinit în iulie la o medie de circa 11,8 milioane de doze pe zi, comparativ cu o medie de aproape 20 de milioane în iunie, în timp ce ratele de vaccinare din unele provincii au rămas în urma celor consemnate în oraşele mari.

Citește și: