​Autorităţile din statul american Washington oferă „un joint în schimbul unei vaccinări” („joints for jabs”) pentru a atrage populaţia să se vaccineze împotriva Covid-19, relatează Washington Post și AFP, potrivit News.ro.

Rezidentii din Washington primesc un joint cu marijuana in schimbul vaccinarii anti-CovidFoto: SPENCER PLATT / Getty images / Profimedia

Dispensarele de canabis din Washington, un stat care a legalizat folosirea reacreativă a marijuanei în 2012, sunt autorizate să ofere un joint prerulat oricărei persoane în vârstă de peste 21 de ani care se vaccinează în ele.

Această decizie intervine după ce baruri şi alte localuri unde se servește alcool în acest stat au fost autorizate să ofere o băutură adulţilor de peste 21 de ani care s-au vaccinat.

Peste jumătate (54%) dintre adulţii din statul Washington au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit unor date statistice recente. Însă ritmul vaccinării a încetinit, la fel ca în restul Statelor Unite, iar iniţiative originale în vederea încurajării persoanelor reticente să se vaccineze s-au înmulțit în ultimele săptămâni.

State ca Ohio sau California oferă accesul la „loterii” cu sume de bani, burse universitare şi alte premii persoanelor care apar pe lista vaccinaţilor.

Alte state oferă locuri la întreceri sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare în statul rural West Virginia.

Unele dispensare de canabis din Arizona au distribuit deja produse clienţilor lor care s-au vaccinat în acestea.

Preşedintele Joe Biden a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 până la 4 iulie, Ziua naţională a Americii.

Peste jumătate din americanii adulți au fost vaccinați complet până la începutul lunii iunie.

Potrivit ultimelor date de la autorităţile sanitare, 63,7% dintre americani s-au vaccinat până în prezent.

Pe același subiect: