Guvernatorul Mike DeWine a anunțat miercuri că statul Ohio va organiza 5 extrageri loto exclusiv pentru rezidenții vaccinați care vor putea câștiga un milion de dolari în urma extragerilor, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tombola, care va avea loc săptămânal între 26 mai și 23 iunie, va acorda fiecărei persoane ce își are domiciliul în stat și a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID (sau cu vaccinul Johnson & Johnson administrat într-o singură doză) posibilitatea de a câștiga un premiu special în valoare de un milion de dolari.

Rezidenții cu vârsta între 12 și 18 ani, care în prezent sunt eligibili pentru a fi vaccinați în SUA, nu vor putea primi acești bani însă vor fi introduși într-o altă tombolă care va plăti câștigătorilor taxele școlare și cazarea timp de 4 ani la orice universitate de stat.

Mutarea vine după ce mai multe orașe și state americane au început să le ofere rezidenților lor stimulente financiare pentru a se vaccina în scopul atingerii cât mai rapide a imunității în masă.

Autoritățile din New Orleans au început să le ofere homari persoanelor care se vaccinează în timp ce în Alabama rezidenții inoculați vor primi ocazia de a-și conduce propria mașină pe faimoasa pistă de curse de la Talladega.

Iar abordarea este una bazată pe dovezi: economiștii au descoperit că oferirea de stimulente financiare este mult mai eficace pentru a convinge persoanele care ezită să se vaccineze decât să se facă apel la simțul lor comunitar.

Cel puțin alte 5 state americane în afară de Ohio au venit cu moduri creative de a convinge rezidenții să se vaccineze anti-Covid.

În Virginia de Vest rezidenții cu vârsta între 16 și 35 de ani sunt eligibili să primească o obligațiune de economii în valoare de 100 de dolari.

Unii rezidenți din Texas, Detroit și Michigan vor putea la rândul lor să primească avantaje.

Comitatul Harris din Texas a alocat 250.000 de dolari pentru a oferi cupoane-cadou și alte stimulente pentru rezidenții vaccinați.

În Detroit oricine se pre-înregistrează să conducă un alt rezident al orașului să se vaccineze va primi un card de debit cu 50 de dolari pe el.

Chicago experimentează cu un program Vax Pass care să le permită rezidenților vaccinați să participe la concerte și alte evenimente în persoană care altfel ar fi supuse restricțiilor.

Iar în Connecticut, guvernul statului a încheiat un parteneriat cu afacerile locale pentru a oferi un stimulent vechi de când lumea: băutură gratis la restaurantele care participă la program. O băutură, mai exact.

Pe același subiect: