714 persoane s-au vaccinat în prima zi de funcționare a primului primul centru de vaccinare de tip drive-through din București, anunță RO Vaccinare. Matematic, în fiecare minut un vaccin a fost administrat.

Primul centru de vaccinare drive-through din BucureștiFoto: Hotnews

UPDATE ”714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției

Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate”, arată pagina oficială de facebook Ro Vaccinare.

În primele opt ore, 509 persoane fuseseră vaccinate.

”509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes și le mulțumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi președintele Klaus Iohannis, care a transmis un mesaj foarte clar pentru toți românii: oricine se poate vaccina, fără birocrație și fără documente justificative!”, a scris Baciu pe pagina sa de

Facebook.

”Cu cât vor fi mai multe persoane vaccinate, cu atât vom fi mai aproape de normalitate”, a subliniat acesta.

Primul centru de vaccinare de tip drive-through din Bucureşti s-a deschis joi dimineață Piaţa Constituţiei şi va avea patru fluxuri de vaccinare, unde oamenii se vor putea vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare. Centrul va funcţiona zilnic, între orele 08.00-20.00, iar pentru vaccinare va fi folosit serul Pfizer.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,2 milioane de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate aproape 5,2 milioane de doze de vaccin.

Peste 80.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore anti-Covid în România, dintre care 64.001 au fost imunizate cu Pfizer, 8.056 cu Moderna și 8.334 cu AstraZeneca a anunțat Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID.

Citește și:

FOTO Markerele! Unde sunt markerele? Din culisele deschiderii primului drive-thru din Capitală