”​Markerele! Unde sunt markerele?”, strigă un domn înalt care părea că se ocupă de organizare. Un voluntar aleargă și îi aduce cateva markere. PreaÎnaltul adună în jurul lui voluntarii, studentele și asistenții care urmau să joace câte un rolișor în filmul ”Drive-thru - impact final” și, cu un aer superior, le spune: ”Deci. Cu markerele acestea, atenție, notați pe parbrizul fi-e-că-rei mașini care trece, nu ora la care s-a efectuat vac-ci-narea, clar? Deci nu ora de vac-ci-na-re, ci ora de vaccinare plus 15 minute, da? Apoi îi direcționați către zona post-vaccinare. S-a înțeles???”. S-a dat unanim din măști că da. Mai erau 15 minute până când prima mașină urma să-și facă intrarea. La coadă așteptau câteva zeci de șoferi care veniseră de pe la 6 dimineța. Înainte cu fix două minute de ora 8, sună telefonul Șefului. S-a stricat termoscannerul de la zona de recepție.

drive thruFoto: Hotnews

Șeful alearga în cabina de recepție, ia termoscannerul și, minune dumnezeiască! Funcționa. Băiatul care-l manevrase nu apăsase ca lumea pe nuș-ce buton.

Lângă autobuzul ”cartier general”, o doamnă doctor îi reproșează uneia din organizatoare: ”Pe mine nu m-ați trecut în condică.....”. Organizatoarea însă era brici. ”Vai doamna doctor, se poate?... Sunteți la poziția 3 dacă v-ați uita mai atent”, recită ea fără să se uite pe vreo foaie. Doctorița zâmbește, se îmbracă în echipamentul de lucru și pare fericită. Că și la Biblie scrie: ”Fericiți cei care sunt în Condică, că a lor va fi împărăția Cerurilor!”

Atențiune! Toți oamenii să intre pe poziții, strigă un altul. Strigă degeaba, că pozițiile fuseseră ocupate de cel puțin un sfert de oră. Dar dacă cineva din cer monitoriza strigătele de pe Pământ, să fie și strigătul lui acolo, pe înregistrare.

Cu jumătate de oră înainte de deschidere, s-a mai constatat ceva: că nu erau indicatoare rutiere pentru cei care ieșeau de la vaccin și re-intrau în trafic. Dat rapid telefon. Strigat adus imediat indicator cedează și obligatoriu stânga. Stânga, nu dreapta. Da domne, stânga ce e așa de greu de priceput? Da, deocamdată avem două ieșiri. Vedem noi după ce pleacă știm noi cine dacă mai deschidem și alte puncte de ieșire. Indicatoarele vin, sunt degrabă montate, lume răsuflat ușurat.

A propos de ușurat, pe la 5 dimineața un homeless își făcu cuib în una din toaletele publice montate în Piață. Bătea cu pumnii în pereții toaletei și răcnea cât îl țineau plămânii. Omul era cunoscut de muncitorii care instalaseră gardurile - era dus cu capul, vorba lor, dar neviolent. Poliția locală a chemat o ambulanță, care a venit și l-a luat. ”Îl ia degeaba, că a doua zi fuge din spital sau pe unde l-or duce”, zice unul din muncitori. ”E dus cu capul, dar măcar ăsta n-are funcție de conducere!”, comentează altul.

Primul șofer vaccinat în drive thru-ul din Capitală.