Membri ai partidului Bharatiya Janata (BJP) al premierului indian Narendra Modi continuă să organizeze mitinguri politice înaintea alegerilor municipale în pofida unui al doilea val pandemic devastator care afectează această țară, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campania electorală este în desfășurare în statul Telangana din sudul țării, imagini publicate luni pe contul oficial de Twitter al filialei BJP din acest stat arătând mulțimi de oameni care participă la mitinguri, mulți dintre aceștia neavând măști de protecție și ignorând distanțarea fizică.

India a raportat miercuri un nou record absolut înregistrat la nivel mondial de 362.902 de infecții cu coronavirusul, cu peste 40.000 mai multe decât cele 319.435 de contagieri raportate cu o zi în urmă.

Administratorii contului de Twitter al BJP din Telangana au dat ulterior jos postările și imaginile care arătau cadre mai ample cu mulțimile adunate pe străzi.

Premierul Modi și BJP au fost criticați recent pentru organizarea mai multor mitinguri electorale la care au participat mii de persoane înaintea alegerilor statale.

FOTO: Contul de Twitter al BJP

Experții se tem că pandemia de COVID-19 scapă de sub control în India datorită unei furtuni perfecte cauzată de o rată redusă a vaccinării, organizarea de adunări publice în masă și răspândirea variantei mai contagioase a coronavirusului depistată inițial în această țară.

Comisia Electorală a Indiei a decis pe 22 aprilie să înăsprească restricțiile privind activitățile de campanie datorită situației pandemice, interzicând mitingurile electorale cu mai mult de 500 de participanți după ce a descoperit că partidele și oficiali guvernamentali încalcă cu regularitate măsurile sanitare.

Însă alegerile municipale țin de jurisdicția statelor iar autoritățile din Telangana nu au introdus restricții stricte în pofida faptului că au raportat 10.122 de noi contagieri cu coronavirusul marți.

Citește și: