Noile restricții în Capitală: Circulația restricționată de la ora 20.00, magazinele și localurile închise de la ora 18.00 / Zeci de filtre de Poliție în București

de Redactia     HotNews.ro
Duminică, 28 martie 2021, 16:51 Actualitate | Coronavirus


Bucuresti
Foto: pixabay.com
Prefectura Capitalei reamintește că începând de duminică au intrat în vigoare noile restricții, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că programul tuturor agenților economici se desfășoară până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinței este limitată, după ora 20.00. Zeci de filtre ale poliției sunt active duminică seară în Capitală, în contextul intrării în vigoare a noilor măsuri, care se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu rata de infectare de peste 4.

UPDATE Sute de angajaţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei acţionează pentru combaterea şi prevenirea efectelor pandemiei.

"Pe lângă rolul de informare, acolo unde se persistă în încălcarea legii, vom acţiona cu fermitate şi vom aplica sancţiunile legale”, a afirmat şeful Poliţiei Capitalei, comisarul şef Bogdan Berechet.

Colonelul Ionel Cătălin Stegăroiu, comandant al Jandarmeriei Bucureşti, a îndemnat la respectarea regulilor.

 • "Facem eforturi pentru a explica populaţiei nevoia de a respecta regulile de protecţie anti-COVID. Mesajul meu şi recomandarea mea este să respectăm cu toţii aceste reguli, să aveţi încredere în autorităţile statului român că merg pe un plan bine stabilit pentru combaterea acestei pandemii".
 • "Vom continua cu acest sistem atât cât este nevoie. Şi în zilele următoare veţi vedea acelaşi dispozitiv în municipiul Bucureşti. La acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru misiuni de prevenire şi combatere a pandemiei, vom continua cu această cifră şi în zilele următoare”
Prefectura Capitalei reamintește că au intrat în vigoare noile restricții, decise în ședința de sâmbătă a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Astfel, de la ora 18.00 vor fi închise magazinele și toți operatorii economici care desfașoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, iar de la ora 20.00 intră în vigoare carantina de noapte. Aceste măsuri sunt în vigoare de duminică în toate localitățile în care rata de infectare a depășit 4 la mia de localități și se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În localitățile cu rata de infectare de peste 7,5, aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

Pe lângă motivele justificate prevăzute de decizia CMBSU pentru care este permisă circulația în afara acestui interval, Prefectura a anunțat și următoarele excepții:
 • 1.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
 • 2. Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
 • 3. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.
 • 4. Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.
Lista măsurilor decise de autorități:
 • 1. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 - 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
 • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • e) părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.

 • Pentru verificarea motivului deplasării, în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu/adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere.
 • Pentru verificarea deplasărilor în interes personal sunt obligate să prezinte declarația pe propria răspundere, completată în prealabil.
 • Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.
 • Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

 • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Pesah se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în data de 28.03.2021, în intervalul orar 20.00 – 22.00
 • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00.

 • 2) Programul operatorilor economici care desfașoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.
 • Prin excepție de la prevederile de mai sus, în intervalul orar 21,00 - 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • Tot prin excepție de la prevederile de mai sus unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

 • Totodată, s-a hotărât să se suspende activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

 • 3) Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, de tip mall, se va realiza astfel încat să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 m.p./persoană, cu respectarea tuturor prevederilor Ordinului Comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr.1088/1910 din 2020.
 • 4) Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței, cu aplicarea prevederilor Ordinului comun 335/2020 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
 • 5) STB S.A. va monitoriza permanent gradul de încarcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf.
 • Se va respecta circuitul de urcare/coborare în mijlocul de transport, accesul pasagerilor realizându-se prin ușa din față, iar coborarea pe ușa din spate.
 • STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio – video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.
 • 6) Metrorex S.A. va informa și îndruma publicul călător prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

  S-a hotărât că în unitățile de învățământ participarea la ore să se desfășoară astfel:

 • Cu prezență fizică pentru:
 • toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
 • elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
 • Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ a următoarelor activități:
 • simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
 • evaluările naționale.
 • Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

 • 7) S-a hotărât interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.
 • Totodată, s-a hotărât interzicerea activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.
 • Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 • Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
 • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
 • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
 • 8) Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.
 • Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.
Prefectura Capitalei precizează că, în funcție de evoluția situației epidemiologice, se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18239 vizualizari

 • -6 (26 voturi)    
  Adica is afectati in general heiminii!!! (Duminică, 28 martie 2021, 17:13)

  Parzivall [utilizator]

  Elitele nu intra in calcul. Vremuri mai faine ca astea n-au fost niciodata, dace my puppets, dance....
  • -2 (6 voturi)    
   Au scazut cazurile cu 36% (Duminică, 28 martie 2021, 23:02)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Dupa ELIMINAREA restrictiilor, in Texas a scazut numarul de cazuri cu 36%.
   Asta e realitatea.
 • -7 (21 voturi)    
  hello șpring 2020... (Duminică, 28 martie 2021, 17:19)

  mbembe [utilizator]

  pardon, 2021
 • -9 (25 voturi)    
  ps. (Duminică, 28 martie 2021, 17:51)

  nick1587873340950 [utilizator]

  cum stie virusul ca ala mic are 4.59 ani sau 5 ani ?
 • -9 (27 voturi)    
  Animal Lives Matter > Human (Duminică, 28 martie 2021, 18:09)

  xolv [utilizator]

  davai tavarashi!
 • -6 (22 voturi)    
  Mda (Duminică, 28 martie 2021, 19:13)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Voi nu va reveniti! Ati uitat ca ati inchis pietele si ati pierdut vreo 7% la vot ?!? Scuzati-ma, dar la cat de tampiti sunteti, PSD-ul nu trebuie sa miste un deget pentru viitoarele alegeri !
  Dati-i dacului un sut in fund lui Arafat si ganditi, ba, voi, cu capul vostru !
 • +4 (16 voturi)    
  Rata de infectare in SV e 1 iar in Buc e 7 ??? (Duminică, 28 martie 2021, 19:26)

  Boham [utilizator]

  ca sa vedeti dovada clara ca guvernul MINTE, trebuie doar sa priviti datele oficiale cu rata de infectare

  cica la SV (localitate unde pandemia e in floare de 1 an) rata de infectare e doar 1 la mie iar in Bucuresti cica e 7 la mie

  ABERANT!

  la fel si Craiova vs Bucuresti etc
 • +5 (23 voturi)    
  4 comentarii: (Duminică, 28 martie 2021, 19:46)

  hdd [utilizator]

  1) rata de infectare /1000 e un parametru reactiv.

  Ne arată ce s-a întâmplat acum 1-2 săptămâni, nu se urmează a se întâmpla.
  Din momentul în care cineva se infectează până când datele ajung statistică, persoana respectivă deja este bolnavă și și-a făcut datoria să dea și tuturor celorlalți.

  Ce trebuia monitorizat e rata de propagare "R". Când e supraunitar,e lockdown.
  F simplu.

  2) Să-mi dea și mie cineva un link cu decesele din Ro, indiferent de cauză, în 2020. Am tot căutat la INS, dar au doar până în Noiembrie sau compară noiembrie/dec cu anii anteriori.
  Mă interesează Ian-Dec 2020.

  3) PNL a luat niște măsuri copiate 100% din Franța (nu pricep obsesia asta cu FR), care nu funcționează deloc.
  O să ajungă ca PNȚ-CD, la groapa de gunoi, nici în parlament nu o să mai intre.

  Din păcate, AUR o să câștige teren, dacă nu suntem atenți.

  4) pentru toți cei care au anticorpi ori s-au vaccinat, masurile astea sunt inutile. Trebuie atacate în justiție și se va da câștig de cauză.
  • +3 (11 voturi)    
   Nu ai nicio (Duminică, 28 martie 2021, 20:10)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   Sansa in justitie. Chiar daca te ai vaccinat, vor spune ca tot poti transmite populatiei majoritar nevaccinate. Eu sunt curios ce se va intampla ca toate persoanele de pe lista de asteptare vor fi vaccinate si vor exista doze nefolosite.
   Ce se va intampla atunci?
   • +2 (8 voturi)    
    Sa demonstreze stiintific (Duminică, 28 martie 2021, 21:06)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    ca poti transmite! Nu sa prezinte doar exceptiile, ca unu', din 100000 a imbolnavit si pe altii, ca, pe ''logica'' asta, nu o mai terminam niciodata! Eu, de ex, am facut covid(doar cu nas infundat, a fost o frectie pt mine, dar nu contest ca pt altii poate fi nasol), am gasit pe net, ca in tot anul 2020, doar despre 66 de cazuri pot spune, cu certitudine stiintifica ca sunt reinfectari, restul sunt toate fals pozitive la teste (reminiscente de ADN de virus mort in sistem), deci cu ce drept ma tin in casa? Ok, mai rabdam o luna, doua, dar, pana pe la 1 mai, 1 iunie, toti batranii si cei cu comorbiditati ar cam trebui sa fie vaccinati, cine nu va fi, inseamna ca nu a vrut si din punctul meu de vedere, nu are decat sa crape la poarta spitalului! Nu o sa mai stam in casa pt ei! Cat despre ''frecventa'' reinfectarilor la cei care au avut covid las' un link aici (pe care l-am gasit tot la un comentator):
    https://bnonews.com/index.php/2020/08/covid-19-reinfection-tracker/
    • -2 (8 voturi)    
     O sa rabzi cat vor Autoritatile!!! (Duminică, 28 martie 2021, 22:04)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

     Pt ca ai un virus care se raspandeste airborne, e destul de contagios si mai si sufera mutatii. Mortality e cumva dubla fata de gripa. Si cum gripa nu a disparut de atata timp, nici covidu nu o sa dispara, o sa devina boala sezoniera si tu o sa fii la mana autoritatilor. Asa ca, ia-ti papuci de calitate, renunta la gumarii chinezesti, ca sa nu te doara calcaiele dansand fupa cantecul lor!!!
     • +3 (5 voturi)    
      Da, un virus airborne, (Duminică, 28 martie 2021, 22:44)

      Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      care mie mi-a infundat nasu' 2 zile, nici nu as fi observat daca era acum mai mult de un an, nici macar un ''frison'' n-am avut! Si la fel e la peste 90% dintre oameni care il iau, dar trebuie sa ''dansam'' toti ....cat om mai rabda!
      Repet: nu inseamna ca altora nu le face rau sau nu-i omoara, dar ar trebui sa se concentreze pe ei autoritatile! Prin medicii de familie!
      • 0 (2 voturi)    
       Exact, protejeaza-i pe cei vulnerabili (Luni, 29 martie 2021, 0:17)

       Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

       Si dezvolta herd immunity la restul, nu bloca economia, nu nenoroci categorii intregi pe stilul victime colaterale necesare.
       Dar nah, toti cred ca Guvernul chiar le vrea binele, or sa se caiasca amarnic, curand.
  • +3 (5 voturi)    
   si (Duminică, 28 martie 2021, 21:44)

   spy [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   1) rata de infectare se poate manipula foarta usor cu numarul de teste efectuate, gradul de amplificare al secventei ADN, coruptie (unii vor pozitiv ca sa stea 2 sapt. acasa), etc
  • -5 (7 voturi)    
   Pana una-alta, viata ta.... (Duminică, 28 martie 2021, 23:11)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   .....se desfasoara intre niste parametri impusi de noi, majoritatea.
   Nu conteaza ce iti place si ce nu - putem sa impunem respectarea regulilor indiferent de opinia ta - ceea ce si facem.
   Nici macar asumarea riscului de a nu respecta restrictiile NU e libertate , fiind cu plata.
   Intr-un cuvant, azi, acum, esti sclavul majoritatii.
   Asa ca ia fara pita ca e mai autentic..
   • +1 (1 vot)    
    le urez (Luni, 29 martie 2021, 2:31)

    eyesopen [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    tuturor celor care azi le spun satisfacuti tuturor celor care nu-s de acord cu absurditatile de acum "esti sclavul majoritatii, taci si inghite" sa traiasca ziua in care sa-si/sa li se aminteaca propriile cuvinte.
    mi-e teama ca nu va exista mila pentru ei.
    • -2 (2 voturi)    
     Nu dai doi bani... (Luni, 29 martie 2021, 8:52)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui eyesopen

     ....pe ceghevarii de mahala care pun in primejdie vietile oamenilor pentru obiective imbecile vazute doar de mintile lor reduse.
     Nimeni nu va cere sa "luptati" pentru noi - prostii in fruntea haosului e ultimul lucru de care avem nevoie.
     Culmea e ca, atunci cand e nevoie cu adevarat de forțe si de sacrificii, dispar toti "revolutionarii" astia logoreici...
     • +1 (1 vot)    
      Cred ca nici ei pe tine (Luni, 29 martie 2021, 12:50)

      Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

      si daca tu respecti masurile de protectie si ei nu, sunt in pozitie superioara tie, pt ca ei controleaza ce se se'ntampla! Stiu, ''politie, amenzi, parnaie, executie pe stadion'', e doar un bla-bla, nu sunt suficienti politisti nicaieri sa se ocupe de toata lumea tot timpul. Tot la fiecare si ce face cand e singur se reduce!
      • 0 (0 voturi)    
       :)))) (Luni, 29 martie 2021, 17:56)

       Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

       E bine ca, din cand in cand, unu' ca tine sa-si posteze "ideile" si " gandurile" ...
       Nu de-alta dar ne justifica abordarea.
       Dupa un an de pandemie nu ai reusit sa intelegi nimic : nu intereseaza pe nimeni ce faci cand esti singur ci ce faci cand esti in public.
       Si nu, nu controlati nimic : este suficient sa sunam la politie si se rezolva.
       Iar faptul ca noi am impus restrictiile (ca si mijloacele de coercitie) va face pe voi reactivi si nu invers :))))) Dovada ? Restrictiile se vor incheia cand spunem noi...

       :))))
   • 0 (0 voturi)    
    pana una-alta... (Luni, 29 martie 2021, 14:33)

    un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    nu am vazut vre'un sondaj / statistica / studiu / referenduum care sa arate ca o majoritate ar fi de acord cu acesti "parametrii"... mai mult decat atat: sunt sigur ca, la modul general, 90% din legile / normele / reglementarile care ne guverneaza absurd viata nu ar trece examenul unui plebiscit popular... motivul e simplu: orice cetatean (cu IQ-ul >80) realizeaza zilnic ca intregul esafodaj e doar un instrument prin care "elitele" conducatoare si birocratia isi clameaza si justifica existenta parazitara.
    • -1 (1 vot)    
     Ca observatie desprinsa din .... (Luni, 29 martie 2021, 17:32)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

     ...realitatile de zi-de -zi de pe site : cu cat e prostul mai prost, cu atat mai abitir vorbeste de IQ.

     Ce ai vazut sau nu ai vazut tu ori convingerile tale nu intereseaza pe nimeni . Dar poti vedea cam care e numarul de ceghevari si se poate deduce usor de care parte se afla majoritatea....
     "Convingerile" tale, iarasi, sunt prostesti, pur si simplu : TOATE legile si masurile luate au trecut testul plebiscitului prin alegerile care tocmai au avut loc. Ca asa e-n democratie : iti alegi reprezentantii care vor conduce tara prin legi. Ca nu se face plebiscit pentru fiecare lege - asta e o ineptie.
     "Esafodajul" despre care vorbesti se numeste STAT. Structura lui, ca si personalul ce-l deserveste, tot noi le stabilim si tot prin alegeri. Asa ca, pentru majoritatea din aceasta tara , nu e in nici un caz " inutil"... Si, din nou, ce crezi tu nu intereseaza pe nimeni , fiindca nimeni nu are timp de ineptii in aceasta perioada.
     =====

     Un acest context, "parametri" se scrie cu un singur "i". Roaga pe cineva sa iti scrie textele. Dar cineva mai destept decat tine...
 • -5 (7 voturi)    
  inutil (Duminică, 28 martie 2021, 20:35)

  martel55 [utilizator]

  atata consumd e resurse imptoriva unor oameni care vor cu tot dinandisnul sa s eimbolnaveasca....poate ar trbeui ca guvernantii sa schimbe strageia, sa reduca restrictiile si sa puna aomenii sa semneze pe propria rapsudnere ca nuv or sa respecte nimic si in caz ca au nevoie de ingrijire medicala sunt pusi pe o lista de asteptare , poate au noroc, poate nu....pe de alta aprte, s aimpuna tuturor angajatorilor ca acolo unde e posbil, sa fie obligati sa le pemrita salariatilro sa aleaga munca de acasa, la cererea acestora, la fle si in scoli sa pemrita parintilro sa decida daca tirmit copiii fizic la scoala sau aleg nline...asa, nu va mai fi nimeni friustrat, cine vrea sa s eprotejeze o poate fac,e coine nu isi asuma riscul, si vom ajunge mult mai repede la presupus aimunitate colectiva...iar pierderile cel mai probabil vor in principal dinr andul celor care oricum nu cerd in pericolul, deci nu va fi de fapt nici o pierdere, ei fiind deja vicitme asumate
  • -1 (1 vot)    
   Școala hibridă e un monstru (Duminică, 28 martie 2021, 23:21)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Profesorii nu sunt pregătiți să predea la 2 grupe simultan. În alte țări există clase mult mai mici, în altele chiar 2 profesori la clasă.
   La naiba, profesorii predau de pe laptopuri personale sau chiar telefoane ca au dat copiilor laptopul. Ordinul pe unitate e sa treacă toți tantalaii și neinteresați dar nu și în clasele terminale, etc.
 • +9 (19 voturi)    
  Eroii (Duminică, 28 martie 2021, 20:55)

  eminunat [utilizator]

  Politia si jandarmeria...eroii neamului. Pazitorii de covid ;)))Se vor lauda zeci de ani!! Bravo baieti! Aia care au murit pt patrie in primul razboi mondial, al doilea sau pe la revolutie sunt mici copii pe langa voi ;)))
  • +4 (6 voturi)    
   Pensii Speciale (Duminică, 28 martie 2021, 21:17)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui eminunat

   Pensii Speciale la 40 de ani, un venit mai bun ca al unui profesor, aceasta este Romania Normala
 • +1 (5 voturi)    
  filtre? (Duminică, 28 martie 2021, 21:19)

  mbembe [utilizator]

  la cum stau/trec oamenii si masinile pe langa politie, la ora asta, se pare ca ori filtru e contactless ori politia lasa masina in intersectie si face telemunca de acasa
 • +5 (13 voturi)    
  in seara asta (Duminică, 28 martie 2021, 21:34)

  alfa1 [utilizator]

  virusul va fi doborat ! o lume de prosti....
 • +5 (7 voturi)    
  culmea rromarlaniei (Duminică, 28 martie 2021, 21:49)

  spy [utilizator]

  "să aveţi încredere în autorităţile statului român" hahahahahahaha roflmao dupa decenii de furturi, minciuni, coruptie s-au trezit acuma ca le pasa de iobagi, give me a break
 • +5 (5 voturi)    
  LIBERTATE (Luni, 29 martie 2021, 1:26)

  AlexBkk [utilizator]

  In `89 au murit oameni pentru LIBERTATE ca in 2021 niste cretini sa ne interzica sa iesim din casa !? Restrictiile astea sunt sau abuzive (curfew), ori absolut cretine (inchizi magazilele de la 6 ca sa fie si mai aglomerat)? Comitetul asta care a aprobat asa ceva ar trebui sa raspunda penal pentru privare de libertate, care este o infractiune. Ati privat de libertate milioane de romani pentru aproape un an de zile. Ati inchis afaceri private, ati distrus economia si sunt oameni care si-au pierdut singura sursa de venit din cauza asta.. ei ce o sa faca? Guvernul actual trebuie schimbat prin anticipate sau prin proteste si cretinii din comitetul lui peste prajit trebuie sa intre intr-o carantina extinsa: la inchisoare!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by