Rata de infectare în București continuă să crească, ajungând miercuri la 6,37, față de 6,22 marți, când indicele a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Conform datelor obținute de HotNews.ro, rata de infectare comunicată de DSP pentru Capitală a ajuns astăzi la 6,37.

Autoritățile au anunțat marți că nu va fi instituită carantina în București, în perioada următoare, dar că vor fi impuse noi restricții. Noile măsuri ar urma să fie decise de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București, care până acum nu a fost convocată de către prefectul Alin Stoica, acesta având la dispoziție 48 de ore pentru convocarea CMSU de la momentul la care incidența a depășit pragul de 6.

Reamintim că marți Capitala a ajuns la o rată de infectare de 6,22 la mia de locuitori.

Carantina totală în Capitală nu este o opțiune, a declarat premierul Florin Cîțu, care le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților. La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, legat de carantinarea Bucureştiului, că ”nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că Bucureștiul nu va intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns marți la 6,22, dar că încă nu a convocat o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și că așteaptă recomandări de la Ministerul Sănătății și de la Direcția de Sănătate Publică. "Nu carantinăm, se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine populația", a afirmat prefectul, susținând că a dispus înăsprirea controalelor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că a convenit cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să fie modificat ordinului comun privind regulile funcționării școlilor cu prezență fizică, astfel încât unitățile de învățământ să se închidă și să treacă la învățământ online doar atunci când localitățile respective sunt în carantină, nu atunci când indicele ratei de infectare atinge pragul de 6 la mia de locuitori. "Am stabilit cu Ministerul Sănătății să modificăm ordinul în asa fel încât elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei. Va fi modificat ordinul cu sintagma „școlile trec online la instituirea carantinei”, a declarat Cîmpeanu după întâlnirea cu Voiculescu.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile propuse de DSP București după ce rata de infectare în Capitală a trecut de 6: Preșcolarii și elevii să treacă la cursuri online, locurile de joacă închise, programul de lucru decalat / Ce spune prefectul Capitalei