Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie dacă noul coronavirus SARS-CoV-2 îşi are originea în China, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care efectuează o misiune în această ţară, notează AFP și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Toate ipotezele sunt pe masă. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legată de locul unde a apărut acest virus, în China sau în afara Chinei", a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă în cadrul organizaţiei, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva.

"Există diferite observaţii ştiinţifice în diverse părţi ale lumii", a continuat el, "este un puzzle uriaş şi nu poţi avea o imagine de ansamblu uitându-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle".

Echipa internațională de oameni de știință a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns pe 14 ianuarie în orașul chinez Wuhan pentru a investiga originile noului coronavirus.

Pe 16 ianuarie, șeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat din nou China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine a pandemiei COVID-19, spunând că boli asemănătoare COVID-19 circulau deja în toamna anului 2019 printre membrii personalului Institutului de virusologie din Wuhan.

Medici chinezi au fost filmați sub acoperire pentru prima dată, recunoscând că și-au dat seama că noul coronavirus ar putea fi transmis între oameni, dar guvernul le-a spus să tacă.