Bilanțul global a ajuns marți la 73.215.642 de cazuri de infectări, din care 1.628.587 sunt decese și 51.357.139 sunt pacienți vindecați, potrivit worldometeres.info. După Germania și Londra, a venit rândul Italiei să ia în calcul noi restricții de teama unui al treilea val al pandemiei care, spune premierul, ar fi devastator. Și asta în contextul în care campania de vaccinare a început deja în Marea Britanie, SUA și Canada.

Testare coronavirus ItaliaFoto: Alberto Cattaneo/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

----------------------

21:42Statele Unite autorizează primul test Covid-19 pentru acasă și fără prescripție medicală

18.37 Procentul spaniolilor care au contractat coronavirusul aproape s-a dublat în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, ajungând la 10% din populație sau aproximativ 4,7 milioane de persoane, arată rezultatele ultimului studiu de anticorpi efectuat în această țară

17.35:Noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie suferă mutații cheie la proteina ”țepușă”, spun cercetătorii

16.25: Un pas mai aproape de autorizarea vaccinului Moderna de către SUA / FDA: Vaccinul nu prezintă ”nicio problemă de siguranță”

15.09 Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să aprobe primul vaccin anti-Covid pentru uz în Uniunea Europeană, cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech în 23 decembrie, afirmă surse guvernamentale ale agenției Reuters

14.30 Decana de vârstă a unei case de bătrâni din Alpii francezi, în vârstă de 105 ani, a supravieţuit COVID-19, a informat marţi directorul unităţii.

13.09 Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a anunţat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan. O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, a spus Erdogan după o şedinţă a cabinetului

12.51 UNICEF a cerut luni ca profesorii şi învăţătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca procesul de învăţământ să se poate desfăşura cu prezenţă fizică, iar centrele şcolare să rămână deschise

11.48Persoanele vaccinate contra COVID-19 ar trebui să poarte în continuare măşti faciale şi să păstreze distanţa faţă de alţii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

10.55Tot mai mulți americani fură alimente și produse pentru copii. Numărul persoanelor care se confruntă cu nesiguranța alimentară în SUA a depășit 50 de milioane.

Principalele informații ale dimineții:

Guvernul italian va trebui să impună noi restricții în timpul sărbătorilor Craciunului și Anului Nou pentru a limita răspândirea noului coronavirus și pentru a evita al treilea val al pandemiei, a declarat premierul Italiei într-un interviu citat de Reuters.

"Mai mult... noi restricții sunt necesare ...trebuie să prevenim cu orice preț un al treilea val pentru că acesta ar fi devastator, mai ales în ceea ce privește pierderea de vieți oemenești”, a spus Giuseppe Conte pentru cotidianul La Stampa.

Afirmațiile sale vin în contextul în care, după relaxarea unor măsuri antiCovid, italienii au început să ia cu asalt centrele orașelor.

Italia este națiunea europeană cu cel mai negru bilanț: peste 65.000 de oameni și-au pierdut viața din februarie și până acum, din cauza pandemiei, notează Reuters.

Conte a mai spus că o campanie de vaccinare va trebui să vizeze între 10 și 15 milioane pentru a deveni eficient în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus. Un astfel de obiectiv ar putea fi atins până la sfârșitul primăverii viitoare sau începutul verii.

Germania a anunțat marți alte 14.432 de cazuri de infecții, bilanțul total ajungând astfel la 1.351.510, potrivit Institutului Robert Koch citat de Reuters. În același timp, încă 500 de persoane și-au pierdut viața. În total, de la debutul pandemiei, nu mai puțin de 22.475 de oameni au murit în Germania.

Şeful Pentagonului, Christopher Miller, a fost printre primii americani care s-au vaccinat luni împotriva COVID-19 şi a primit vaccinul în faţa camerelor de filmat pentru a încuraja publicul să facă acelaşi lucru, informează AFP.