Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon al Spitalului Județean din Galați, poliția demarând o anchetă, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul s-a produs joi în spațiile destinate bolnavilor de Covid 19.

Bărbatul de 68 de ani a fost găsit spânzurat în salon, iar cadrele medicale care au făcut manevre de resuscitare nu au mai putut să-l salveze. Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal de ucidere din culpă.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

În România au fost înregistrate mai multe cazuri de acest fel.

Sâmbăta trecută, o pacientă de 55 de ani cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situată la etajul al patrulea, unde se află internați bolnavii infectați cu noul coronavirus.

În octombrie, un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, fiind al doilea caz de sinucidere a unui bolnav cu Covid-19 din județ.

De asemenea, un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iași s-a sinucis în septembrie, aruncându-se în gol de la geamul salonului unde era internat.