Potrivit ultimelor date publicate pe worldometeres.info, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 60.000.000, din care 1.392.304 decese, iar 40.720.706 sunt pacienți vindecați. Spania a anunțat că va începe campania de vaccinare în ianuarie, în timp ce SUA sper să înceapă vaccinarea înainte de mijlocul lunii. Liderii statelor din G20 au promis, duminică, să depună ''toate eforturile'' pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19 în lume. În același timp, cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică că este „îngrijorată” de ritmul lent al discuțiilor pentru a oferi vaccinul împotriva Covid-19 celor mai sărace națiuni.

Coronavirus in lumeFoto: Valeria Ferraro/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Principalele informații LIVETEXT pe HotNews.ro:

23.40:Vaccinul anti-Covid de la Pfizer ar putea primi aprobare în Marea Britanie săptămâna aceasta - The Telegraph

23.05:SUA speră să înceapă vaccinarea înainte de jumătatea lunii decembrie

21.22: Angela Merkel îi pregăteşte pe germani pentru măsuri mai stricte anti-COVID-19

21.00: Spania va începe vaccinarea în ianuarie / Sanchez: Spania și Germania, primele două state UE care au un plan complet de vaccinare

20.00: G20 promite o distribuire echitabilă a vaccinurilor / Merkel, ”îngrijorată” de ritmul lent al negocierilor

19.20:Veste proastă pentru țările europene? Germania rămâne încet fără locuri ATI

17.45: Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR, care singur ar fi neconcludent, este ilegală, a decis Curtea de Apel din Lisabona

17.20: De ce cursa pentru vaccinurile împotriva Covid este departe de a se fi terminat

13.46 Franța va începe să ridice restricțiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfășurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, potrivit Reuters.

”Vor fi trei pași pentru relaxare, având în vedere situația în sistemul de sănătate și riscurile legate de unele companii: un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârșit de an și apoi din ianuarie 2021”, a transmis purtătorul de cuvânt al guvernului.

12.04 Britanicii nu vor fi singuri acasă de Crăciun. Reuniunile în familie ar putea fi permise

10.43 Rusia a raportat duminică, din nou, peste 24.000 de cazuri, potrivit Reuters. Autoritățile au anunțat că alte 24.581 de persoane s-au îmbolnăvit, în timp ce 401 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Donald Trump a admis că noul coronavirus este ”scăpat de sub control ” în SUA, afirmație care contrastează cu atitudinea sa din timpul campaniei electorale când minimaliza efectele pandemiei.

În condițiile în care SUA au în medie 200.000 de îmbolnăviri pe zi, Trump a făcut aceste afirmații pe twitter, însă într-un context în care blama din nou presa.

Concret, liderul de la Casa Albă a susținut că virusul își face de cap nu doar în SUA, ci în întreaga lume, iar presa ignoră aspectul global.

“The Fake News (presa mincinoasă, sintagmă utlizată des de Trump- n.red) nu vorbește despre faptul că virusul Covid este scăpat de sub control peste tot în lume, nu doar în Statele Unite. În această dimineață am participat la reuniunea online G-20 și principalul subiect a fost Covid. Ne vom vindeca repede, mai ales cu vaccinurile noastre”, a scris el, pe rețeaua socială.

Pe de altă prate, Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump, despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, informează Reuters.