În timp ce veștile privind vaccinurile experimentale sunt în măsură să genereze optimism, bilanțul global a ajuns marți la 55.366.732 de cazuri, din care 1.332.565 sunt decese și 38.507.343 sunt pacienți vindecați, potrivit ultimelor date de pe platforma worldometeres.info. Președintele ales al SUA, Joe Biden, a avertizat că urmează o ”iarnă întunecată”, în timp ce expertul în boli infecțioase, Anthony Fauci, a atras atenția că purtarea măștii și distanțarea socială vor trebui respectate și după vaccinare.

Vaccin mRNAFoto: Captura YouTube

Principalele informații legate de evoluția pandemiei LIVETEXT pe HotNews:

--------------

23:51Un test Covid care dă rezultatul în 30 de secunde s-ar afla în ”ultimul stadiu” înainte de producția în masă

22:30Povestea unui jurnalist AFP, voluntar pentru vaccinul Moderna

22.07: Franța devine prima țară europeană care depășește pragul de 2 milioane de cazuri de Covid - bilanț Reuters

17.10:Moderna avertizează Europa că, dacă nu semnează mai repede un acord, vor întârzia livrările vaccinului

16.48Cum se compară vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna cu cel al Pfizer/BioNTech?

15.59 Ministerul Turismului din Israel a anunţat joi că hotelurile din hotspotul turistic Eilat şi din apropiere de Marea Moartă vor primi în curând permisiunea de a se redeschide, ceea ce nu se va întâmpla însă şi cu hotelurile din restul ţării, care vor rămâne închise

14.55 Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că India și China ar putea începe producția vaccinului Sputnik V dezvoltat de oamenii de știință ruși și a propus crearea unui centru de cercetare a vaccinurilor pentru țările membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud)

13.32 Situația din Germania privind pandemia rămâne în continuare foarte gravă chiar dacă numărul de noi infecții nu mai crește atât de rapid, a avertizat marți cancelarul Angela Merkel după ce liderii federali și ale autorităților regionale au amânat pentru 25 noiembrie luarea unei decizii privind implementarea unor noi restricții

12.40 Rusia afirmă că mutații ale coronavirusului au apărut în Siberia

09.50 Rusia a anunțat un record de 442 de decese în ultimele 24 de ore, bilanțul integral al victimelor ajungând la 33.931, scrie Reuters.

În același timp, au fost confirmate alte 22.410 de îmbolnăviri, Rusia având în total 1.971.013 de cazuri.

------

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a salutat ultimele informații legate de vaccinurile experimentale anti-Covid (compania americană Moderna a anunțat luni că vaccinul său are o eficacitate de 94,5% și poate fi stocat la o temperatură de doar minus 20 de grade- n.red). El a declarat că veștile sunt ”încurajatoare”, însă a avertizat că asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos, potrivit The Guardian.

Un avertisement similiar a venit și din partea celui mai cunoscut expert american în boli infecțioase, Anthony Fauci, care a spus că măsurile de protecție, purtarea măștii și distanțarea socială, vor trebui respectate și după vaccinare.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat că urmează o ”iarnă întunecată” și a spus că pandemia de coronavirus ar putea face și mai mulți morți în America, dacă Donald Trump continuă să blocheze procesul de tranziție și de predare a puterii către noua administrație.

Compania farmaceutică americană Pfizer lansează un program-pilotde livrare a vaccinului său experimental anti-COVID-19 în patru state americane, în contextul în care producătorul farmaceutic încearcă să rezolve problemele de distribuţie ridicate de condiţiile extreme de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul.