Comisia Europeană va autoriza marți un acord cu firma CureVac pentru a-și securiza până la 405 milioane de doze ale potențialului vaccin anti-Covid produs de companie, a spus luni președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Vaccin coronavirusFoto: SILVIO AVILA / AFP / Profimedia

Președinta a spus de asemenea că speră să finalizeze cât de curând și un acord cu Moderna pentru vaccinul său anti-Covid.

Vestea vine după ce Comisia Europeană a anunțat pe 11 noiembrie că a încheiat un acord cu Pfizer și BioNTech pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze din vaccinul experimental dezvoltat de aceste companii.

Anunțul Comisiei vine după ce Pfizer a dezvăluit luni că vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech are o eficacitate de peste 90%, acesta fiind primul vaccin împotriva COVID-19 care și-a demonstrat eficiența potrivit datelor preliminare ale unui studiu pe scară largă.

Astfel, UE a semnat deja acorduri de rezervare a unor potențiale vaccinuri împotriva coronavirusului cu Pfizer și BioNTech, AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson și se află în discuții, pe lângă Moderna, CureVac, cu Novavax.