Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, cunoscut pentru atitudinea sceptică față de pandemia de coronavirus, spune că a făcut patru teste antigen pentru Covid-19 în aceeași zi, iar două dintre ele au ieșit pozitive, iar două negative.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru covid pe patru ori astăzi. Două teste au ieșit negative, două pozitive. Același aparat, același test, aceeași asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a scris Musk pe Twitter.

Testele rapide de antigen de la Becton, Dickinson and Company, la care face referire acesta, au, potrivit prospectului, comparativ cu testele PCR, o sensibilitate (capacitatea de a-i depista corect pe cei cu boala) de 84% și o specificitate (depistarea celor care nu au boala) de 100%.

Șeful Tesla a precizat că a făcut și teste PCR la laboratoare diferite, iar rezultatele le va primi în aproximativ 24 de ore.

Întrebat de un utilizator Twitter dacă are simptome, Musk a răspuns că a avut doar simptimele unei ”răceli obișnuite”. ”Nimic neobișnuit până acum”, a adăugat acesta.

Musk a spus, în septembrie, că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului când un vaccin anti-COVID-19 va fi disponibil.

Musk a fost un critic împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului încă de la începutul implementării lor, afirmând despre acestea că sunt „stupide” și despre pandemie că este o „panică”. CEO-ul Tesla a promovat medicamentul antimalarie hidroxiclorochină drept tratament pentru coronavirus și s-a declarat sceptic cu privire la numărul deceselor cauzate de COVID-19.

În luna martie Musk a declarat că se opune vehement ordinelor de izolare din California, catalogând carantina drept „încarcerare forțată” și „fascistă”.