Gigantul farmaceutic american Pfizer intenţionează să solicite autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului său anti-Covid-19 până la sfârşitul lunii noiembrie, dacă primeşte date pozitive de eficacitate şi siguranţă în urma studiilor la stadiu avansat la om, scrie Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Vaccin anti-coronavirusFoto: thanakorn hormniam | Dreamstime.com

„Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va solicita autorizaţie de utilizare de urgenţă autorităţilor din Statele Unite, la scurt timp după ce trece etapa de siguranţă, în a treia săptămână a lunii noiembrie”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei, într-o scrisoare deschisă postată pe reţelele de socializare.

Pfizer a anunțat că a stabilit cronologia pentru a clarifica orice confuzie cu privire la procesul complex de fabricare a vaccinului. „Pentru a obţine încrederea publicului şi pentru a clarifica o mare confuzie, cred că este esenţial ca publicul să înţeleagă termenele noastre estimate”, a mai spus directorul executiv de la Pfizer.

Alte programe occidentale de dezvoltare a vaccinului anti-Covid, inclusiv unul de la Universitatea din Oxford şi AstraZeneca şi altul de la Moderna, se află în faza studiilor avansate la om. Studiile pentru vaccinul Oxford au fost oprite în Marea Britanie şi SUA după ce un pacient din Marea Britanie s-a îmbolnăvit.

Citește și: