Albert Bourla, CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer, spune că până la sfârşitul lunii octombrie ar trebui să avem deja rezultatele ultimelor testări pentru vaccinul împotriva Covid-19. Pfizer a iniţiat recent o propunere în care solicită ca grupul de testare din ultima fază să cuprindă 44.000 de participanţi, în loc de 33.000.

Vaccin anti-coronavirusFoto: thanakorn hormniam | Dreamstime.com

Companiile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca desfăşoară studii clinice pentru un vaccin împotriva coronavirus, amintește Mediafax.

Spre deosebire de Moderna şi AstraZeneca, vaccinul experimental al Pfizer conţine material genetic ARN, sau mARN, despre care cercetătorii spun că stimulează sistemul imunitar să lupte cu virusul.

Guvernul SUA a investit în luna iulie 1,95 miliarde de dolari pentru producerea şi livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin.

De asemenea, şi Pfizer a investit 1,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19.

Albert Bourla a declarat că va fi o mare pierdere pentru compania sa dacă acest vaccin se va dovedi un eşec.

„Totul se reduce la bani. Însă sunt sigur că acest eşec nu va distruge compania”, a spus Bourla.

Pentru dezvoltarea vaccinului, Pfizer lucrează în colaborare cu cei de la BioNTech.

Chiar dacă un vaccin va trece de toate fazele de testare şi va fi aprobat şi va fi distribuit până la finalul anului, cel mai probabil numărul dozelor va fi limitat. Vaccinul va fi distribuit în patru faze. Primii care vor fi vaccinaţi sunt cei lucrează în domeniul sănătăţii, persoanele în vârstă şi persoanele cu afecţiuni cronice.

Citește și: