Pandemia de COVID-19 a cauzat 1.013.145 de decese la nivel mondial de la izbucnirea acesteia în orașul Wuhan din China la sfârșitul anului trecut, numărul total al infecțiilor apropiindu-se de 34.000.000. Statele Unite rămân cea mai afectată țară în ceea ce privește fatalitățile cu 210.797 de decese, urmată de Brazilia, India, Mexic și Regatul Unit.

Decese Covid-19 în SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

-------------------------------------

01:18Bill Gates, discurs la Națiunile Unite: "Vaccinul trebuie să fie accesibil tuturor, astfel se va evita o catastrofă"

00:55Au fost descoperiți anticorpi super-puternici împotriva coronavirusului

00.35: Senatul italian și-a suspendat, miercuri, activitatea după ce doi membri de la Mișcarea Cinci Stele s-au îmbolnăvit de Covid-19, relatează Reuters.

Marco Croatti și Francesco Mollame au scris pe Facebook că au intrat în carantină.

Croatti, 48 de ani, a spus că a participat la o adunare a parlamentarilor partidului joia trecută, purtând mască și respectând distanțarea fizică.

Toți senatorii Mișcării sunt acum testați, a transmis un comunicat al Senatului.

Mollame, 58 de ani, a spus că nu a participat la această întâlnire pentru că el deja avea febră, iar acum respiră cu dificultate.

95 din cei 319 senatori ai Italiei sunt de la Mișcarea Cinci Stele.

23.30:Spania introduce carantina în Madrid

21.30: Franța: Nou bilanț zilnic de peste 10.000 de cazuri

18.25: Marea Britanie a raportat 7.108 noi cazuri de Covid-19, înregistrând pentru a doua zi la rând peste 7.000 de noi infectări cu coronavirus, relatează Reuters.

17.04Oamenii de știință afirmă că genele moștenite de unele persoane de la strămoșii neandertalieni ar putea crește probabilitatea ca acestea să dezvolte forme grave ale COVID-19

17.00: Guvernul Cehiei anunță decretarea stării de urgență începând de luni

16.50: Oxford va analiza medicamentul antiinflamator Humira ca potențial tratament ani-Covid-19

16.11 Autoritățile sanitare olandeze au raportat miercuri 3.294 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare de la izbucnirea pandemiei în țară. De la jumătatea lunii septembrie Olanda a înregistrat aproape zilnic un număr record de cazuri, depășind marți pentru prima dată pragul de 3.000 de contagieri înregistrate în 24 de ore

15.59Rusia a anunțat miercuri finalizarea testelor clinice pentru al doilea test anti-Covid-19 dezvoltat de cercetătorii ruși

13.45 Guvernul slovac a aprobat decretarea stării de urgență începând de joi pentru 45 de zile ca urmare a creșterii numărului de noi infecții cu coronavirusul după ce miercuri a raportat 567 de noi contagieri înregistrate în ultimele 24 de ore, cel mai mare în această țară de la izbucnirea pandemiei

12.19 Gigantul din domeniul divertismentului, compania americană Walt Disney, a anunţat marţi că va concedia aproximativ 28.000 de angajaţi în Statele Unite în divizia parcurilor tematice care mai include croaziere, evenimente şi produse conexe, fiind afectată puternic de criza sanitară generată de pandemia de COVID-19

11.44Belgia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de morţi, potrivit cifrelor date publicităţii de institutul pentru sănătate publică Sciensano

Principalele informații ale dimineții:

Parlamentul israelian a aprobat miercuri o lege menită să limiteze formările de grupuri în timpul stării de izolare decretate din cauza pandemiei. Guvernul va fi de acum autorizat să declare „o stare de urgenţă specială determinată de pandemia de coronavirus” pentru o săptămână, în timpul căreia vor fi interzise drumurile de peste un kilometru distanţă de locuinţă, altele decât pentru scopuri esenţiale precum achiziţia de produse alimentare şi de medicamente sau pentru a primi îngrijiri medicale.

Banca Mondială a cerut Consiliului Director să aprobe o finanțare suplimentară de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta țările sărace să cumpere și distribuie vaccinuri împotriva COVID-19 odată ce acestea vor fi disponibile, urmând ca fondurile să suplimenteze programele deja existente în 111 țări. O sută de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost deja rezervate pentru țările sărace, potrivit Alianței Vaccinurilor care colaborează îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că autoritățile germane vor limita numărul de participanți la adunările publice și în spațiile private în funcție de evoluția numărului de noi infecții pentru a preveni o recrudescență a pandemiei. Institutul Robert Koch, centrul specializat în boli infecțioase al guvernului german a raportat miercuri 1.798 de noi contagieri cu SARS-CoV-2 înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul de la izbucnirea pandemiei în Germania ajungând la 290.466.