Testarea în masă a potențialului vaccin împotriva Covid-19 penru a fi aprobat la nivel național va implica peste 40.000 de oameni, a relatat agenția de știri Tass, citându-l pe dezvoltator, scrie Reuters.

Doze din vaccinul rusescFoto: Dmitry Kurakin / TASS / Profimedia

Vaccinul, denumit ”Sputnik V” în semn de omagiu pentru satelitul sovietic, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, a fost prezentat ca fiind sigur și eficient de către autoritățile și cercetătorii Rusiei, după două luni de teste clinice pe oameni la scară mică, rezultatele nefiind făcute publice până acum.

Centrul de cercetări şi epidemiologie Nikolai Gamaleia, care dezvoltă vaccinul, a spus anterior că Rusia va produce aproximativ 5 milioane de doze pe lună până în decembrie-ianuarie.

Vladimir Putin a susținut că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct de televiziunile rusești.

De notat că numeroși cercetători străini și-au exprimat recent preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin iar Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel la respectarea "liniilor directoare și a directivelor clare" în dezvoltarea acestor produse.

Vladimir Putin a afirmat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin.

Citește și:

Medicii din Rusia nu au curaj să-și facă vaccinul anti-Covid lansat de Putin -sondaj