Grecia va institui obligativitatea purtării măștilor pe punțile feriboturilor care navighează înspre insulele sale, extinzând măsura și în afara spațiilor interioare după creșterea recentă a numărului de infecții, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al guvernului citat de Reuters și Ekathimerini.

FeribotFoto: Jaime Reina / AFP / Profimedia Images

Săptămâna trecută autoritățile elene au făcut obligatorie purtarea măștilor în toate spațiile publice închise în care distanțarea socială nu poate fi respectată.

Grecia a înregistrat sâmbătă 110 de noi infecții cu COVID-19, cea mai mare creștere zilnică din ultimele săptămâni, alte 75 de cazuri fiind raportate duminică.

Măsura va intra în vigoare începând de astăzi și va rămâne obligatorie până în 18 august.

„Conformarea privind această măsură este crucială pentru evitarea unor măsuri mai drastice care ar reduce numărul de pasageri de pe vapoare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

Grecia a înregistrat până în prezent 4.662 de infecții cu coronavirusul, 208 persoane pierzându-și viața în țară de la izbucnirea pandemiei, un număr relativ scăzut comparativ cu multe țări europene, după ce autoritățile elene au impus rapid măsuri de carantină în primăvară.

Citește și: