Grecia își va redeschide sâmbătă șase porturi, printre care Pireu și Atena, navelor de croazieră, a anunțat marți ministrul Turismului elen la o lună și jumătate după lansarea sezonului turistic scurtat de pandemia de COVID-19, relatează AFP și Ekathimerini.

GreciaFoto: HotNews / C.P.

Într-o scrisoare adresată Asociației Internaționale a Liniilor de Croazieră și către trei operatori majori din sectorul turistic, ministrul Harry Theoharis a anunțat că porturile Pireu, Rodos, Heraklion, Volos, Corfu și Katakalon vor primi din nou călători.

După ce vor pleca din aceste posturi navele de croazieră vor putea călători în alte părți ale Greciei, în funcție de situația pandemiei în locul respectiv, a precizat scrisoare.

Autoritățile elene speră să profite de rata relativ mică a infecțiilor din țară pentru a încuraja turismul de care depinde un sfert din economia națională.

După lansarea sezonului estival la 15 iunie Grecia și-a redeschis treptat granițele terestre și apoi aeroporturile pentru zborurile internaționale de la 1 iulie.

De la data respectivă peste 340 de cazuri confirmate cu COVID-19 au fost înregistrate în rândul celor 1,3 milioane de turiști sosiți în țară potrivit datelor ministerului de Protecție civilă.

Citește și: