Autoritățile din Grecia au anunțat marți că vor extinde obligativitatea purtării măștilor de protecție în mai multe spații publice închse pe fondul creșterii numărului de infecții din a doua jumătate a lunii relatează Reuters.

Coronavirus GreciaFoto: Profimedia Images

Autoritățile responsabile de sănătatea publică au instituit obligativitatea purtării măștilor în supermarketuri în urmă cu 10 zile, acestea fiind obligatorii și în mijloacele de transport în comun.

Noile măsuri care vor intra în vigoare de miercuri vor face face purtarea măștilor de protecție obligatorie în magazinele cu amănuntul, birouri, bănci, magazine alimentare și brutării. Bisericile vor fi exceptate de la regulă momentan.

„Creșterea numărului de infecții în Atena și Salonic demonstrează că virusul este încă aici. Cerința este pentru binele colectiv. Situația nu trebuie să creeze panică dar nici delăsare”, a afirmat Nikos Hardalias, ministrul delegat pentru protecție civilă al Greciei.

„Nu trebuie să permitem ca lucrurile să evolueze greșit”, a subliniat acesta.

Ministrul Sănătății elen a afirmat săptămâna trecută că țara nu se confruntă cu un al doilea val al infecțiilor dar că oamenii trebuie să rămână în continuare vigilenți.

Citește și: