Tokyo a raportat joi 366 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, a anunțat guvernatorul Yurike Koike, potrivit Reuters și Japan Times.

Coronavirus JaponiaFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

„Este un număr foarte mare. Vă rog să evitați ieșitul afară pe cât de mult posibil în timpul weekend-ului de patru zile care urmează. Trebuie să oprim răspândirea virusului colaborând cu toții”, le-a cerut guvernatorul rezidenților orașului.

Cel mai mare număr de infecții înregistrate anterior în Tokyo în 24 de ore a fost raportat săptămâna trecută, 293 de persoane fiind depistate cu COVID-19 într-o singură zi. Ultimele cazuri depistate au adus bilanțul infecțiilor la peste 10.000 în capitala Japoniei.

Anunțul vine după ce Japonia a anunțat vineri un număr record de 795 de noi infecții la nivel național, depășind anteriorul record din luna aprilie.

Având 28.000 de infecții înregistrate și 1.000 de decese la o populație de 126,5 milioane de locuitori, Japonia a reușit să evite răspândirea galopantă a pandemiei pe teritoriul său însă creșterea numărului de noi infecții din ultimele săptămâni a provocat temeri privind un al doilea val pandemic.

Cu toate acestea autoritățile nipone au lansat miercuri un program de încurajare a călătoritului în interiorul țării, sperând să animeze sectorul turistic grav afectat de pandemie.

Citește și: