Austria reintroduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în supermarketuri, bănci și oficii poștale datorită creșterii numărului de noi infecții cu coronavirusul în ultimele săptămâni, a anunțat marți cancelarul Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Sebastian KurzFoto: ROBERT JÄGER / AFP / Profimedia

Austria a introdus măsuri de carantină la jumătatea lunii martie și a început relaxarea restricțiilor o lună mai târziu, renunțând și la cerința de a purta măști în magazine și școli în 15 iunie.

Purtarea măștilor de protecție a rămas însă obligatorie în mijloacele de transport în comun, spitale și frizerii sau saloane de înfrumusețare.

Deși numărul de noi infecții zilnice a rămas constant sub 50 în mai și iunie, acesta a crescut în ultimele trei săptămâni, atingând peste 100 aproape în fiecare zi.

„Sunt zone ale vieții cotidiene unde o persoană nu poate alege dacă să meargă sau nu - supermarketul, banca, oficiul poștal”, a afirmat Kurz în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că prin urmare s-a decis „să facem măștile de protecție din nou obligatorii” în locurile respective.

Noi focare au apărut recent în Viena și apropierea capitalei austriece precum și în provincia Austria de Sus învecinată cu Germania și Cehia. O parte din focare au fost legate de participarea la slujbe religioase iar Austria a raportat o creștere a cazurilor importate din Balcani, emițând avertismente de călătorie pentru țările din zonă.

Cancelarul austriac a mai anunțat înăsprirea testărilor pentru sosirile din Balcani și că vor fi introduse restricții pentru a limita numărul de persoane care pot participa la slujbe religioase și care să permită închiderea bisericilor în cazul depistării unui caz de COVID-19.

Citește și: