Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost confirmat din nou pozitiv la testul pentru coronavirus, informează miercuri CNN Brasil, ceea ce sugerează că liderul populist de dreapta nu s-a recuperat încă după diagnosticul inițial de infecție cu virusul SARS-CoV-2 anunțat în urmă cu o săptămână, scrie Reuters.

Jair BolsonaroFoto: EVARISTO SA / AFP / Profimedia

Postul CNN Brasil a precizat că informația despre noul test pozitiv i-a fost comunicată direct de președintele Bolsonaro, care a mai menționat că va efectua iar un alt test peste câteva zile.

De când a fost diagnosticat cu Covid-19, Bolsonaro a insistat că se află într-o stare de sănătate bună și a anunțat că, dacă va fi testat negativ în cursul acestei săptămâni, își va relua activitatea obișnuită.

Președintele uneia dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, Jair Bolsonaro (65 de ani) a fost unul dintre liderii care au minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Mai mult, Bolsonaro a fost amenințat că va fi dat în judecată de către jurnaliști pentru că și-a dat jos masca sanitară și nu a păstrat distanța socială la conferința de presă în care a anunțat că a fost testat pozitiv.

Brazilia este în prezent a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de contaminări şi de decese legate de Covid-19, după SUA.

Citește și: