​Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat pozitiv pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de el într-un mesaj televizat. „Toată lumea știa că va ajunge la o parte considerabilă a populației mai devreme sau mai târziu. Pentru mine a fost pozitiv", a spus Bolsonaro, referindu-se la testul COVID-19 pe care l-a făcut luni.

Jair BolsonaroFoto: Flickr

Potrivit CNN, biroul de presă al lui Bolsonaro a precizat marți că președintele a fost tratat cu hidroxiclorochină și azitromicină, în timp ce aștepta rezultatul celui de-al patrulea test pentru COVID-19 pe care l-a făcut în ultimele patru luni.

P​reşedintele, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat, luni, unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.