Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat luni la postul CNN Brasil că prezintă anumite simptome de COVID-19 şi că va fi supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marţi, notează AFP și Washington Post citate de Agerpres.

Jair BolsonaroFoto: Flickr

Preşedintele, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o „radiografie pulmonară”.

„Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine, bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

Potrivit presei braziliene, rezultatele testelor vor fi cunoscute marţi.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.

Citește și: