Numărul total de îmbolnăviri la nivel global este de 8.922.073, din care 4.743.658 sunt pacienți vindecați și 466.871 de decese, potrivit worldometeres.info.

Testare coronavirusFoto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

20.55:VIDEO Protest împotriva măsurilor de distanțare socială în Olanda / Zeci de oameni au fost arestați

18.50:Germania încearcă să reimpună carantina la nivel local, după noile focare de coronavirus

16.30:Focarul de COVID-19 de la abatorul din Germania unde lucrează 6.000 de români, cel mai mare din UE / Ce scrie presa germană despre românii plecați din zona de carantină

13.56 Pasageri purtând măști sanitare și valize au început duminică să sosească pe cel mai mare aeroport din Madrid în condițiile în care Spania și-a redeschis granițele pentru majoritatea statelor europene și a pus capăt stării de urgență instituite pentru combaterea pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

13.07Cercetători chinezi au lansat cea de-a doua fază de testări umane pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, conform unui anunţ făcut duminică de Institutul de Biologie Medicală din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe Medicale (IMBCAMS), transmite Agerpres.

12.06 Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul depistării de COVID-19 pentru că aceasta provoacă o creştere a numărului de cazuri detectate în SUA, ţara cea mai lovită din lume de pandemie.

09.26: Cei 5,5 milioane de sârbi cu drept de vot sunt convocaţi duminică la urne pentru a-şi alege noul parlament în primele alegeri naţionale în Europa de la instituirea măsurilor restrictive din cauza epidemiei de COVID-19 în urmă cu aproximativ trei luni, conservatorii de la putere fiind creditaţi cu prima şansă pentru a câştiga o majoritate confortabilă, relatează Reuters.

Germania a raportat 687 de cazuri noi, bilanțul total ajungând la 189.822, potrivit datelor Institutului Robert Koch citat de Reuters. Bilanuțul morților este de 8.882.

China a confirmat și ea încă 26 de noi cazuri de coronavirus.

De asemenea, potrivit Reuters, al doilea cel mai populat stat din Australia, Victoria, a anunțat prelungirea cu o lună a stării de urgență, cu 19 cazuri anunțate duminică, o dublare a numărului de îmbolnăviri pentru a cincea zi consecutiv. Bilanțul total în acest stat este de 1.836 de îmbolnăviri.