Germania va achiziționa 23% din acțiunile firmei de biotehnologie CureVac, care încearcă să găsească un vaccin împotriva Covid-19, a spus luni ministrul Economiei Peter Altmaier, relatează Reuters.

VaccinFoto: freepik.com

Guvernul va achiziționa acțiunile pentru 300 de milioane de euro, potrivit lui Altmaier, valoarea companiei ridicându-se la 1,3 miliarde de euro.

Mișcarea vine în urma unor informații potrivit cărora guvernul american ar fi încercat să achiziționeze CureVac sau activele acesteia în luna martie, provocând reacții negative la Berlin, cu Altmaier și Ministerul de Interne arătându-și sprijinul pentru păstrarea CureVac-ului german.

Altmaier a spus că guvernul vrea să își întărească sectoarele de bitotehnologie și știință din Germania și că Berlinul nu va avea nicio influență asupra strategiei de business a companiei.

”Guvernul federal german a decis să investească în această companie promițătoare, pentru că se așteaptă ca acest lucru să accelereze dezvoltarea programelor și să ofere mijloace pentru valorizarea la întregul potențial a tehnologiei CureVac”, a spus ministrul, care a adăugat că tranzacția nu va avea nevoie de aprobarea UE.

Citește și:

Vaccin anti-coronavirus: CureVac, finanțată cu 80 milioane euro de Comisia Europeană. Tehnologia este considerată revoluționară și în tratarea cancerului