Administrația Donald Trump a oferit ”sume mari de bani” pentru a obține acces exclusiv asupra unui vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de o companie germană, scrie Die Welt în ediția sa de duminică, potrivit Politco.eu. Informația a fost confirmată de un oficial din ministerul sănătății.

Donald TrumpFoto: Flikr

Potrivit Die Welt, Trump a încercat să cumpere compania CureVac, cu sediul central în Tübingen și filiale în Frankfurt și Boston, cu scopul de a-i muta activitatea în SUA și de a dezvolta un vaccin doar pentru americani.

Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății din Germania citat de publicația germană a lăsat să se înțeleagă că informația este corectă precizând că Berlinul a fost ”foarte interesat să se asigure că vaccinurile și substanțele active împotriva noului coronavirus sunt dezvoltate și în Germania și Europa”.

Duminică, Ministerul Sănătății a precizat pentru Reuters că purtătorul de cuvânt a fost citat corect, confirmând faptul că Washingtonul a încercat să preia controlul asupra companiei. Surse guvernamentale au precizat că în prezent guvernul german oferă companiei stimulente financiare pentru a rămâne în Germania.