Coreea de Sud se așteaptă ca testele clinice ale tratamentului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Celltrion Inc. să înceapă în Europa luna viitoare, autoritățile urmărind să își asigure rezerve substanțiale ale medicamentului până în prima jumătate a anului viitor, a anunțat marți un oficial sud-coreean din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Foto:

Celltrion, o companie cu sediul în Incheon, a anunțat luni că tratamentul său experimental cu anticorpi a arătat o reducere de 100 de ori a încărcăturii virale a COVID-19 în testele efectuate pe animale, afirmând că țintește să înceapă studiile clinice pe oameni la sfârșitul lunii iulie.

„Ar fi dificil să derulăm testările clinice acasă [Coreea de Sud] datorită numărului scăzut de cazuri și înțelegem că au loc discuții cu țările europene pentru realizarea studiilor”, a anunțat directorul adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Coreea de Sud.

Acesta a adăugat că procesul ar deschide calea pentru Coreea de Sud să își asigure rezerve substanțiale ale tratamentului până în prima jumătate a anului viitor.

Deocamdată nu există un tratament eficient cunoscut împotriva COVID-19 însă producătorul de medicamente Gilead a anunțat că medicamentul antiviral Remdesivir a arătat potențial în combaterea bolii, determinând aprobarea sa de urgență în Statele Unite și Japonia.

Autoritățile din Coreea de Sud au anunțat săptămâna trecută că urmează să solicite importarea medicamentului produs de Gilead.

Citește și: