Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat, luni seara, că va fi asigurată o cantitate necesară de măști pe piață, în condițiile în care purtarea acestora va deveni obligatorie în spaţiile publice închise pe durata stării de alertă.

Masti de protectieFoto: Profimedia Images/Vladimir Smirnov/TASS

„Există și o producție internă, sunt și niște importuri care se fac în această perioadă. Din discuțiile avute cu Ministerul Economiei, se asigură o cantitate necesară, un număr necesar de măști, atât cele care vor fi date de Guvern și de autoritățile locale pentru persoanele cu un venit minim garantat, cât și pentru piața liberă, în farmacii sau alte unități comerciale care vor putea comercializa aceste măști, astfel încât să existe pentru toată lumea”, a spus Nelu Tătaru, într-o emisiune la Digi24.

Potrivit unui proiect de lege privind combaterea pandemiei de Covid-19 în perioada stării de alertă, proiect aprobat luni de Guvern și transmis Parlamentului spre dezbatere, pe durata stării de alertă se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Citește și: