Numărul cazurilor de infecții cu coronavirus a depășit pragul de 4 milioane, la nivel global, iar peste 276.000 de oameni și-au pierdut viața, potrivit datelor worlodmeters. Președintele SUA Donald Trump a spus că se așteaptă ca numărul victimelor se crească la 95.000 în SUA, în timp ce datele oficiale arată că rata șomajului a urcat la 14,7% de la 3,5% cât era în februarie, în condițiile în care 20 de milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă în ultima lună.

HotNews.roFoto: Hotnews

21.29 Trei copii din New York au murit din cauza unui sindrom inflamatoriu acut despre care se crede că e asociat COVID-19

15.45: Franța: Amendamentul îndrăgostiților, dezbătut de parlamentari în vederea relaxării măsurilor de restricție. Iubirea nu a fost însă acceptată printre motivele care justifică deplasările pe distanțe lungi.

15.13:În Belarus, mii de persoane, inclusiv veterani de război, s-au adunat la parada militară dedicată Zilei Victoriei, în ciuda epidemiei de coronavirus, relatează Guardian.

Imaginile surprinse la eveniment arată mulțimea de oameni, în timp ce președintele Alexander Lukashenko, s-a lăudat că țara sa este singura fostă republică sovietică ce a organizat o astfel de maifestație pentru a marca victoria în fața Germaniei naziste.

13.20: Numărul deceselor continuă să scadă în Spania. Astfel, sâmbătă, autoritățile au anunțat 179 de noi decese, față de 229 câte au fost înregistrate în ziua precedentă, relatează Reuters.

În total, 26.478 au murit în Spania.

Bilanțul total al numărului de infecții a crescut la 223.578 de la 222.857 în câte erau anunțate vineri.

11.55: Continentul care a scăpat de pandemia de coronavirus: ”Nu cred că există cineva care să nu fie recunoscător că se află aici, în siguranță”

11.25: Persoanele care sosesc în Marea Britanie vor fi plasate în izolare 14 zile. Premierul va anunța planul pentru ieșirea treptată din carantină.

11.06: Autoritățile din Rusia au raportat sâmbătă 10.817 cazuri noi de infecții, atingând astfel un total de 198.676, scrie Reuters.

În același timp, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 104 decese. Bilanțul victimelor ajunge astfel la 1,827.

10.55: Rusia a renunțat la marea paradă militară din cauza pandemiei de coronavirus. Ceremoniile s-au mutat în online

Confruntată cu un număr tot mai mare de cazuri de infecții cu coronavirus Rusia și-a limitat manifestările dedicate împlinirii a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, care a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Putin se confruntă cu cea mai scăzută rată de aprobare din ultimele două decenii, în timp ce economia alunecă pe un trend descendent din ce în ce mai accentuat.

Putin a afirmat că manifestările de Ziua Victoriei sunt sfinte pentru ruși, însă organizarea unui mare eveniment public ridică riscuri mult prea mari din cauza pandemiei de coronavirus, notează Reuters. Până vineri, Rusia raportase 187.859 de cazuri de infecții și 1.723 de decese.

10.20: Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat vineri în legătură cu evoluțiile economice negative și cu o revizuire a prognozelor deja pesimiste care anticipează o contracție de 3% a economiei, la nivel global, pentru luna aprilie, ceea ce marchează cea mai gravă scădere de la Marea Depresie din 1930.

Ea a mai atras atenția asupra faptului că războiul comercial dintre SUA și China ar putea afecta grav eforturile de redresare economică după pandemia de coronavirus.

09.03: O asistentă a fiicei lui Donald Trump a fost depistată pozitiv pentru coronavirus.

Președintele american Donald Trump a declarat că noul coronavirus va dispare fără un vaccin, adăugând că anticipează că numărul victimelor va ajunge la 95.000 în SUA.

Președintele a făcut aceste comentarii la o reuniune cu parlamentarii republicani, la finalul unei săptămâni grele pentru SUA în care datele oficiale au arătat că rata șomajului a urcat la 14,7% de la 3,5% cât era în februarie. Asta înseamnă că 20 de milioane de americani și-au pierdut slujbele în aprilie.

Comentariile lui Trump vin și în contextul în care purtătorul de cuvânt al vicepreședintelui Mike Pence, Katie Miller, a fost depistată pozitiv pentru coronavirus. Katie Miller este căsătorită cu consilierul prezidențial pe probleme de imigrație, Stephen Miller. Joi, un alt angajat de la Casa Albă a fost testat pozitiv.

Pe de altă parte, epicentrul pandemiei s-ar putea muta în Brazilia, unde au fost depistate 10.222 de cazuri de noi contaminări, în ultimele 24 de ore și nu mai puțin de 751 de decese, date record. Bilanţul îmbolnăvirilor confirmate oficial în această ţară latino-americană cu 210 milioane de locuitori a ajuns la 145.328 de cazuri, în timp ce bilanţul deceselor provocate de COVID-19 este de 9.897.